Η Hyundai σταματά την παραγωγή σε μονάδες της στην Τουρκία

O γίγαντας από την Νότια Κορέα κάνει διακοπές στην παραγωγή του στην Τουρκία

Παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για ¨βελτίωση¨ στο θέμα της οικονομικής κρίσης, η επίδραση της συνεχίζεται. Η παραγωγός λεωφορείων TEMSA που κατά τους περασμένους μήνες έκανε διακοπές στην παραγωγή, πλέον κήρυξε πτώχευση.

Παρόμοια απόφαση πήρε και ο κολοσσός της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας Hyundai που παράγει στην Τουρκία. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρία σταματά την παραγωγή της. Δύο από τις μονάδες που υπάγονται στην εταιρία θα κλείσουν προσωρινά.

Ο Κερίμ Ουλκέρ έγραψε στην εφημερίδα Ντουνιά, πως η Hyundai που είναι από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, θα διακόψει για ένα μήνα την παραγωγή της στο εργοστάσιο του Κοτζάελι.

Την διακοπή στην παραγωγή την ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτικος τύπος. Ο νοτιοκορεάτικος τύπος έγραψε πως η Hyundai θα αναστείλει για ένα μήνα την παραγωγή της στις εγκαταστάσεις του Κοτζάελι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Business Korea που εκδίδεται στην Νότια Κορέα, η εταιρία Hyundai Assan, θα διακόψει την παραγωγή της στα διαστήματα από 20/1 ως 6 Φεβρουαρίου και 30/3 ως 13/4.

Κορεάτικα ΜΜΕ έγραψαν επίσης πως προσωρινά θα κλείσουν και οι υπαγόμενες στην νοτιοκορεάτικη εταιρία μονάδες Hyundai Mobis και Hyundai Glovis.

Ο κορεάτικος τύπος έγραψε ο πως η Hyundai Τουρκίας ζήτησε από την Άγκυρα, επίδομα μικρού ωραρίου εργασίας και στα πλαίσια αυτά η εταιρία κατά τους επόμενος μήνες, 15 μέρες θα λειτουργεί και 15 δεν θα λειτουργεί. Και το 80% του μισθού των εργατών για τις μέρες που δεν θα δουλεύουν θα καλύπτεται από το κράτος.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
    15
    Shares
  •  
  •  
  • 15
  •