Συνεχίζονται τα οικονομικά προβλήματα για τον Όμιλο Dogus

H εταιρία CVC Capital που έκατσε στο τραπέζι με τον Όμιλο Ντογούς, αγοράζει τις μαρίνες που ανήκουν στην εταιρία D-Marin και βρίσκονται σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

https://www.sondakika.com/haber/haber-ferit-sahenk-marinalarini-cvc-ye-satiyor-12829699/

18/1/2020

Σχ: Να θυμίσουμε ένα συναφές δημοσίευμα ( https://ahvalnews.com/turkey-debt/debt-problems-grow-turkish-billionaire-ferit-sahenk) του Μαρτίου του 2019 για τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου Ντογούς που ανήκει στον Φερίτ Σαχένκ.

¨ Τα προβλήματα χρέους του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Φερίτ Σαχένκ συσσωρεύονται ακόμα και αφού έβγαλε προς πώληση πέρσι πολλά πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι υποχρεώσεις του ομίλου Doğuş του Σαχένκ αυξήθηκαν κατά 17% στα 28,6 δισεκατομμύρια λίρες (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2018, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Σχεδόν το ήμισυ του χρέους προέρχεται από φέτος.

Τα προβλήματα για τον Σαχένκ, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας, υπογραμμίζουν τη δυσχερή κατάσταση πολλών τουρκικών επιχειρήσεων που δανείστηκαν φθηνά στις διεθνείς αγορές όταν οι καιροί ήταν καλοί και επένδυσαν σε περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής. Τώρα αγωνίζονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, οι οποίες είναι κυρίως στις τοπικές τράπεζες, μετά από μια νομισματική κρίση πέρυσι που μείωσε την αξία της λίρας κατά σχεδόν το ένα τρίτο, ενώ αύξησε τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •