Διαπόμπευση της δημάρχου της κοινότητας Βίντο στη Βολιβία (σκληρό βίντεο)

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για το φρικτό περιστατικό με τη δήμαρχο μιας μικρής πόλης στη Βολιβία. Την λίντσαρε πλήθος περνώντας ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση και την διαπόμπευση μιας δημάρχου του κόμματός του, η οποία, αφού την περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά, υποχρεώθηκε να περπατήσει ξυπόλυτη πολλά χιλιόμετρα, εν μέσω ενός πλήθους αντιπάλων του προέδρου.

Μέσω του Twitter ο Μοράλες εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην «αδελφή μας, τη δήμαρχο του Βίντο Πατρίσια Άρσε, που απήχθη και παρενοχλήθηκε βάναυσα επειδή εξέφρασε και υπερασπίστηκε τις ιδέες της και τους φτωχούς».

«Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ στη δημοκρατία, αυτό αποκαλείται φασισμός. Να επιτίθεσαι σε γυναίκες, να τις κακοποιείς λόγω της καταγωγής τους. Η Βολιβία αντιμετωπίζει ένα κύμα φασισμού», σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, που προέρχεται και αυτός από το κυβερνών Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Βίντο της επαρχίας Κοτσαμπάμπα, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο δημαρχείο, έβγαλαν δια της βίας τη δήμαρχο Πατρίσια Άρσε από το γραφείο της και πυρπόλησαν το κτίριο.

Στη συνέχεια, περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά την Άρσε, της έκοψαν τα μαλλιά και την ανάγκασαν να περπατήσει ξυπόλυτη πέντε χιλιόμετρα, υπό τις βρισιές και τις απειλές του πλήθους.

Πέρασε περίπου μία ώρα αργότερα μέχρι να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας και να σώσουν τη δήμαρχο.

«Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν τη βία και την απάνθρωπη μεταχείριση που υπέστη η δήμαρχος της κοινότητας Βίντο, καθώς και τις επιθέσεις με στόχο άλλες γυναίκες, άνδρες και παιδιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη χώρα.

Πηγή:newsit.gr