Κων/νος Γκίνης (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ): Η Ελλάδα δέχεται μια ασύμμετρη επίθεση από την Τουρκία

«Η Ελλάδα δέχεται μια ασύμμετρη επίθεση από την Τουρκία μέσω των μεταναστευτικών ροών», δήλωσε ο Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Γκίνης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό που θα μπορούσε να σταματήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν η αλλαγή της στρατηγικής από την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι «η Ε.Ε. είναι ανίκανη και απρόθυμη να ασχοληθεί με αυτό το θέμα ουσιαστικά, ασχολείται επιφανειακά δίνοντας κάποια χρήματα».

Πρότεινε επίσης η Ελλάδα να καταγγείλει τη συμφωνία με την Ε.Ε. και να πάει σε μία συμφωνία στην οποία η Ε.Ε. θα πρέπει να συμμετέχει και όχι οι μισές χώρες και να ξεκαθαρίσουμε απέναντι στην Τουρκία ότι αυτή η κατάσταση είναι μια επιθετική ενέργεια και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανάλογα μέτρα.

Σχολιάζοντας την αλλαγή που γίνεται εσωτερικά σε ό,τι αφορά το καθεστώς του πρόσφυγα έκανε λόγο για «ένα τριτεύον θέμα γιατί θα πρέπει να ξεκαθαριστεί όλοι αυτοί που έρχονται γιατί έρχονται και πώς έρχονται.

»Έχουμε μια στρατηγική για να αποτρέψουμε την είσοδο;».

Όπως είπε αυτό που λείπει τώρα είναι η δυναμική παρουσία πάνω στη γραμμή για να αποτρέψουμε την είσοδο.

Και πρόσθεσε ότι «όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα έπρεπε να πάνε σε κλειστές δομές όπου θα γίνει ο πρώτος διαχωρισμός.

»Το μήνυμα που στέλνουμε είναι αρνητικό όταν τους παραλαμβάνουν τα πούλμαν και τους πηγαίνουν στα ξενοδοχεία.

»Μετά οι φωτογραφίες αυτές πηγαίνουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στα δίκτυα διακίνησης μεταναστών και είναι σαν να λέμε “ελάτε εδώ”».

Πηγή:tribune.gr