Προς τα πού οδεύει πλέον ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 849,81 μονάδες με πτώση 1,05%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,01 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 2,19 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 34 έκλεισαν ανοδικά, 76 πτωτικά, και 79 παρέμειναν αμετάβλητες.

Νέες απώλειες κατέγραψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται από την αρχή της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 845,88 μονάδες. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της LAMDA Development, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να προχωρά σε ΑΜΚ προκειμένου να ξεκινήσει το project στο Ελληνικό, με αυτές των ΔΕΗ, Ελλάκτωρα, και Τέρνας Ενεργειακής να ακολουθούν, ενώ με θετικό πρόσημο κατάφεραν να κλείσουν οι μετοχές των Alpha Bank και Σαράντη.

Η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ στην συνεδρίαση της προσεχής Πέμπτης, δείχνει να επισκιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως οι ρευστοποιήσεις να λαμβάνων την μορφή του sell-off, δίνοντας την ευκαιρία για αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος προέβη σήμερα σε αναβάθμιση για την μετοχή της Aegean, σε συσσώρευση από ουδέτερη, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την τιμή στόχο στα 9,0 ευρώ.

Η UBS προέβη σήμερα στην αναβάθμιση της μετοχής της Motor Oil σε αγορά από ουδέτερη, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 25,0 ευρώ.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σήμερα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής παρέμεινε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (20,31 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (26,24 εκατ. τεμάχια).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ολοκλήρωσε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος διατηρήθηκε μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 12,49 εκατ. τεμάχια έναντι 18,22 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 821 μονάδες, και η στήριξη στις 653 μονάδες.

Η μετοχή της LAMDA Development έκλεισε στα 8,04 ευρώ με απώλειες 8,84%, παραμένοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, αυξάνοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω υποχώρηση, και ολοκληρώνοντας κάτω από το όριο της υπεραπουλημένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 9,545 ευρώ, και η στήριξη στα 8,628 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,629 ευρώ με κέρδη 1,37%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα να παραμένει σε αγορά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,7443 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3883 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,53 ευρώ με απώλειες 0,39%, κλείνοντας μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,695 ευρώ, και η στήριξη στα 2,102 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,80 ευρώ με απώλειες 0,74%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,8636 ευρώ, και η στήριξη στα 0,6814 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 2,94 ευρώ με πτώση 0,34%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, και κλείνοντας μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκετε στα 3,162 ευρώ, και η στήριξη στα 2,498 ευρώ.

Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,914% με πτώση 0,98%, και της δεκαετίας στο 1,647% με οριακές απώλειες 0,06%, πραγματοποιώντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,532%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    36
    Shares
  •  
  •  
  • 36
  •