Πρόσω ολοταχώς για τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 874,65 μονάδες με άνοδο 2,36%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61,6 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στις 812,564 ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 91 έκλεισαν ανοδικά, 25 πτωτικά, και 74 παρέμειναν αμετάβλητες.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω της απομάκρυνσης του σεναρίου εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς και της επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τον επόμενο μήνα, επηρέασε και το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται από την αρχή της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας το υψηλό στην λήξη αυτής.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, με τον τζίρο όμως να διαμορφώνεται στα επίπεδα της χθεσινής συνεδρίασης, αποτυπώνοντας για ακόμη μία φορά και την πρόθεση των επενδυτών για στάση αναμονής, τουλάχιστον έως τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ως κρίσιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η αυριανή συνεδρίασης, καθώς θα είναι η τρίτη εβδομάδα που ο γενικός δείκτης θα ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο, έπειτα από τα τέλη Ιουνίου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την νέα προσπάθεια για την κατάκτηση των 900 μονάδων.

Η Euroxx αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή του ΟΤΕ στα 16 ευρώ από 13,5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε overweight.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα παρέμεινε και σήμερα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 900 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε σήμερα με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (22,85 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,29 εκατ. τεμάχια). Αξίζει να σημειωθεί, πως ο γενικός δείκτης επανήλθε από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας πάνω από την γραμμή τάσης που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους, αυξάνοντας τις προσδοκίες για κατάκτηση των 900 μονάδων.

Προσπάθεια εξόδου από το πλευρικό κανάλι κατέβαλε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος παρέμεινε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 16,32 εκατ. τεμάχια έναντι 19,19 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,649 ευρώ με κέρδη 3,71%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα να παραμένει σε αγορά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,7179 ευρώ, και η στήριξη στα 1,5759 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,68 ευρώ με κέρδη 5,14%, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,7746 ευρώ, και η στήριξη στα 2,2763 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,81 ευρώ με κέρδη 3,18%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών για δεύτερη διαδοχική μέρα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,8740 ευρώ, και η στήριξη στα 0,637 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 3,05 ευρώ με κέρδη 4,10%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκετε στα 3,1714 ευρώ, και η στήριξη στα 2,6313 ευρώ.

Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,895% με πτώση 0,44%, και της δεκαετίας στο 1,599% με άνοδο 0,31%, πραγματοποιώντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,532%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    33
    Shares
  •  
  •  
  • 33
  •