Ανακοίνωσαν ότι παρέλαβαν σμπαράλια για τους Μεσογειακούς της Πάτρας

του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Τη διαλυμένη κατάσταση που βρήκε η νέα κυβέρνηση στην υπόθεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου, αναφέρει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (11/8/2019) η Οργανωτική Επιτροπή του εν λόγω θεσμού, εξαίροντας τις προσπάθειες του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της νεοδιορισθείσας (προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της όπως ανακοινώθηκε) Οργανωτικής Επιτροπής, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο.

Υπερκοστολογήσεις, καθυστερήσεις στα έργα, δέσμευση χρημάτων από τις τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στο χάος της παραλαβής του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Από τις πρώτες ενέργειες του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, κάτι που αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» για τον βουλευτή του Ηρακλείου Κρήτης.

Τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει απίστευτα και ο ίδιος χρησιμοποιώντας και την πείρα του λόγω του ότι έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τα δημόσια έργα, έκανε το παν προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να είναι όλα έτοιμα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είχε επιστρέψει (ορθώς) τους Μεσογειακούς του 2013 λόγω υψηλού κόστους (έγιναν στην Μερσίνη της Τουρκίας). Διοργανώτριες πόλεις θα ήταν τότε ο Βόλος και η Λάρισα.

Βάσει της ανακοίνωσης (αναφέρεται ότι θα την παρακολουθήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δίδοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της εθνικής διάστασης), Αυγενάκης και νέα Οργανωτική Επιτροπή βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα, δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες, μη πραγματοποίηση 18 βασικών διαγωνισμών για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό, καταβολή 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επιπλέον υψηλή χρηματοδότηση.

Παρά τα προαναφερόμενα προβλήματα, η λύση βρέθηκε μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και μάλιστα με χαμηλότερα κόστη.

Όλα πλέον είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, της Αχαϊας και του ελληνικού αθλητισμού όπως φάνηκε και από το «test event» που πραγματοποιήθηκε εσχάτως.

Η ανακοίνωση κλείνει μνημονεύοντας τα Ελληνικά Πετρέλαια ως χρυσό χορηγό των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.

Για να δούμε πόσο τέλεια θα γίνουν;

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •