Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις τροπολογίες για τα εργασιακά

Λίγο πριν κατατεθούν στη Βουλή οι τροπολογίες υπέρ των εργοδοτών ένα ρεπορτάζ, μας ενημέρωνε τι ακριβώς ζήτησαν οι εργοδότες από τον Γ. Βρούτση. Αυτός με τη σειρά του δεν φαίνεται να τους χάλασε το χατίρι…

Στις 16:32 δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Έξι άμεσα μέτρα ζητούν οι εργοδότες για εργολαβίες, απολύσεις, προσλήψεις». Στις 17:30 κατατέθηκαν στη βουλή τελευταία στιγμή οι σχετικές τροπολογίες.

Το site capital.gr, στο οποίο και δημοσιεύτηκε το εν λόγω ρεπορτάζ αναλύει τα όσα ζήτησαν οι εργοδότες από τον ίδιο τον κ. Βρούτση όταν και συναντήθηκαν «αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Συγκεκριμένα αναφέρει 6 αιτήματα:

1. Ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων

2. Βάσιμος λόγος απόλυσης

3. Καταχώρηση της ετήσιας κανονικής άδειας στο Πληροφοριακό Σύστημα ” Εργάνη”

4. Χρονική διάρκεια πλατφόρμας για εγγραφές στην “Εργάνη”.

5. Δυνατότητα τροποποίησης ή κατάργησης εγγραφών.

6. Δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης

Μία ώρα μετά, κατατέθηκαν προς ψήφιση τελευταία στιγμή στη Βουλή οι δύο τροπολογίες για τις οποίες και δημιουργήθηκαν εντάσεις και αποχωρήσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης.

Στις τροπολογίες αυτές ο κ. Βρούτσης ικανοποιεί τα δύο πρώτα και πιο σημαντικά αιτήματα των εργοδοτών (Ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων και Βάσιμος λόγος απόλυσης)…

Με τις τροπολογίες αυτές είναι ξεκάθαρο όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης «αίρεται το αιτιολογημένο των απολύσεων και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα».

Κάτι τέτοιο φυσικά μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί…

Στις 16:32 το δημοσίευμα που προλειαινει το έδαφος, στις 17:30 κατατιθεται η σχετική (Ν)τροπολογία. Σύμπτωση θα είναι…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Πηγή:documentonews.gr