Οι Σκοπιανοί παραβίασαν την Συμφωνία των Πρεσπών

Η Βόρεια Μακεδονία παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνική της ομάδα βόλεϊ φορά στολές που γράφουν σκέτο «Μακεδονία».

Μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις αυτού του έτους είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ των Ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με τη διεξαγωγή των ομίλων της τελικής φάσης σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Σλοβενία).

Μεταξύ των ομάδων που θα λάβουν μέρος σε αυτήν είναι και η ελληνική, η οποία θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό έπειτα από πολλά χρόνια.

Όμως, φαίνεται ότι το «γαλανόλευκο» ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με το εξωαγωνιστικό, σε ό,τι αφορά την ομάδα των Σκοπίων.

Και αυτό διότι οι γείτονες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το Ευρωβόλεϊ 2019 χρησιμοποιούν εμφανίσεις που έχουν την αναφορά «Ομάδα Βόλεϊ Μακεδονίας».

Φαίνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν… άγγιξε το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, ή μπορεί οι προπονητικές τους εμφανίσεις να είχαν μείνει «κάβα».

Μάλιστα, στο επίσημο teaser των Σκοπιανών που δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) ενόψει της διοργάνωσης που θα γίνει μεταξύ 13 και 29 Σεπτεμβρίου, οι παίκτες κάνουν την εμφάνισή τους με αυτά τα ρούχα.

Τουλάχιστον, από πλευράς Ομοσπονδίας η αναφορά που γίνεται στην εθνική βόλεϊ Ανδρών της γειτονικής χώρας είναι ως «Βόρεια Μακεδονία»…

Πηγή:tribune.gr