Η JP Morgan, η MSC, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι 20 τόνοι κοκαϊνης

Σημαντική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, καθώς στην κατάσχεση εμπορικού πλοίου υπό την ιδιοκτησία της τράπεζας JP Morgan προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές. Στις 17 Ιουνίου οι τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ είχαν εντοπίσει 20 τόνους κοκαΐνη στο πλοίο, με αγοραία αξία που ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόσφατα η εταιρεία Capital Product Partners L.P. του γνωστού εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη υπόγραψε συμφωνία ναύλωσης δύο πλοίων στην εταιρεία Mediterranean Shipping Company η οποία ήταν η διαχειρίστρια του πλοίου που κατάσχεσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ειδικότερα, το εμπορικό πλοίο, MSC Gayane, ιδιοκτησίας της αμερικανικής τράπεζας βρίσκονταν υπό τη διαχείριση της ναυτιλιακής εταιρείας Mediterranean Shipping Co, με έδρα την Ελβετία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η τράπεζα δεν φαίνεται να έχει ανάμιξη στην υπόθεση ναρκωτικών, ωστόσο το γραφείου Τύπου της JP Morgan δεν προχώρησε σε σχόλια.

Από την πλευρά της, η ναυτιλιακή Mediterranean Shipping Co τόνισε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με την εταιρεία το σκάφος προτού κατασχεθεί στο λιμάνι της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη και όλα τα κοντέινερ, πέρα από εκείνα με την κοκαΐνη, έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους, αφού μεταφορτώθηκαν σε άλλα σκάφη της ναυτιλιακής.

Η Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη υπέγραψε συμφωνία μακροχρόνιας ναύλωσης με τον κολοσσό Mediterranean Shipping Company (MSC), για δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου της.

Πρόκειται για τα πλοία Agamemnon, χωρητικότητας 108,892 dwt / 8,266 TEU, που κατασκευάστηκε το 2007 στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. και Archimidis, χωρητικότητας 108,892 dwt / 8,266 TEU που κατασκευάστηκε το 2006 στο ίδιο ναυπηγείο.

Η ναύλωση του Agamemnon αναμένεται να ξεκινήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης scrubbers και περάσει την ειδική επιθεώρηση.

Αντίστοιχα, η ναύλωση του Archimidis εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2019, μετά την ολοκλήρωση της ανακοινωθείσας εγκατάστασης scrubbers και την ειδική επιθεώρηση του πλοίου, καθώς και σε άμεση συνέχιση της υφιστάμενης ναύλωσης του από την MSC.

Πηγές: reader.gr, tvxs.gr

 

2 thoughts on “Η JP Morgan, η MSC, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι 20 τόνοι κοκαϊνης

Comments are closed.