56 απλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Σε λιγότερο από 7 μέρες η Νέα Δημοκρατία θα ξαναείναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι η ΝΔ είναι πιο καλή για τον τόπο από ότι οι τωρινοί κυβερνώντες; Τα παρακάτω γεγονότα ίσως βοηθήσουν τη μνήμη μας..

Καλή ανάγνωση. Δεκτές και οι όποιες ενστάσεις εννοείται.

1. Το 2017 η Νέα δημοκρατία αρνήθηκε να ψηφίσει το νόμο που «απαγορεύει σε πολιτικούς και σε συγγενείς τους να έχουν offshore». Όχι απλά δεν ψήφισε το νόμο, αλλά αποχώρησε και από τη Βουλή (https://bit.ly/2Xw4RyX). Λίγες εβδομάδες μετά αποκαλύφθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς ότι η offshore εταιρεία Velvet Success με έδρα τον Παναμά χρηματοδότησε το «Πρώτο Θέμα» ενώ λίγους μήνες πριν είχε εισφέρει επίσης κεφάλαια για να στηρίξει και να σώσει την επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη (https://bit.ly/2xifS86).

2. Ένας από τους προσωπικούς συμβούλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε τόσο στη Ρουμανία όσο και στην Ελλάδα με την κατηγορία της παιδεραστίας τουλάχιστον 3 φορές (https://bit.ly/2RGUmTQ) ενώ υπάρχει και βίντεο που τον προδίδει: https://bit.ly/2XyusY1. Η Νέα Δημοκρατία έστειλε 2 πρωτοκλασάτα στελέχη της να προστατεύσουν το Γεωργιάδη στη δίκη: τον Κυρανάκη (https://bit.ly/2Xatz3F) και την Ασημακοπούλου (https://bit.ly/2XBgm7Z).

3. Το 2008 η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε κρυφά 2,5 εκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα σε λογαριασμό τραπέζης της Καραϊβικής. Τα χρήματα τοκίζονταν με τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Η Κυβέρνηση της Καραϊβικής προσπάθησε τουλάχιστον 4 φορές να επιστρέψει το τεράστιο αυτό ποσό στο Ελληνικό κράτος, αλλά ως και το 2014 κανένας υπουργός εξωτερικών δεν επιθυμούσε τον επαναπατρισμό του ποσού αυτού, ώστε να παραμείνει στην Καραϊβική και να τοκίζεται (https://bit.ly/3208vAj). Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και σε λογαριασμό της Αντίς Αμπέμπα που και εκεί η κυρία Μπακογιάννη είχε καταθέσει 4,8 εκατομμύρια ευρώ κρατικά λεφτά και τα άφηνε να πολλαπλασιάζονται ενώ εδώ κόβανε μισθούς και συντάξεις (https://bit.ly/2KN9puO).

4. Το κρατικό ΚΕΕΛΠΝΟ επί Νέας Δημοκρατίας υπήρξε μέσο μοιράσματος μίζας για πολλούς πολιτικούς και εκδότες. Για τη γρίπη Η1Ν1 δαπανήθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ κρατικά λεφτά. Από αυτά, τα 50 εκατομμύρια πήγαν για εμβόλια και τα υπόλοιπα 150 σε συνέδρια, χορηγίες κλπ. Κανονικό πάρτυ δηλαδή (https://bit.ly/2IZgBBY). Δεν είναι τυχαίο ότι η εισαγγελία διαφθοράς βρήκε διπλά βιβλία σε κρύπτη στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ (https://bit.ly/2FGBYpg). Επίσης, ιστοσελίδες με ελάχιστη η ανύπαρκτη επισκεψιμότητα έπαιρναν τρελά ποσά κρατικού χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή τη NOVARTIS και καλά για να διαφημίζονται. Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι το site http://velonakaiklwsti.gr/ (μπείτε και δείτε τι δείχνει τώρα ) το οποίο έπαιρνε 48.000 ευρώ για διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δεν το επισκεπτόταν ποτέ κανείς. (https://bit.ly/2FGubI9). Ακόμα και η εφημερίδα Ακρόπολη, η οποία είχε ελάχιστη κυκλοφορία, είχε πάρει 29.000€ για να διαφημίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη NOVARTIS. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ακρόπολη» κλήθηκε να απολογηθεί με ποιο τρόπο έπαιρνε τέτοια μεγάλα ποσά για μία εντελώς άσημη εφημερίδα, λίγο πριν καταθέσει σκοτώθηκε όταν η Porsche του πήρε φωτιά εν κινήσει στην Αττική οδό (https://bit.ly/2NiPWnJ)

5. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως Υπουργός εξωτερικών επέτρεψε στο Χριστοφοράκο να διαφύγει στο εξωτερικό και άρα να μη δικαστεί για το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης έργων από τη Siemens. Ποτέ καμία κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δε ζήτησε ποτέ την έκδοση του προς την Ελλάδα ώστε να δικαστεί. Το σκάνδαλο Siemens κόστισε πολλά δις γιατί λαδώνοντας πολιτικούς η Siemens έπαιρνε όλα τα μεγάλα έργα υπερτιμολογώντας τα. Η δίκη της Siemens καθυστέρησε 11 χρόνια και κινδύνευσε από παραγραφή (https://bit.ly/2JeCUSS) Μόνο όταν δεν κυβερνούσε ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να δικάζεται η υπόθεση το 2015. Η γραμματέας του Χριστοφοράκου στη δίκη κατέθεσε πως η Siemens για να αναλαμβάνει τα έργα έκανε «δωράκια» πολλών χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια Μητσοτάκη (πχ το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αξίας 43.850 ευρώ ενώ ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο έχει ώς 2.000€) και στο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/2XLxE2F). ‘Όλως τυχαίως ο Χριστοφοράκος έχει πατέρα του το Νίκο Χριστοφοράκο, ο οποίος υπήρξε οικονομικός συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής και ήταν ένας από τους Έλληνες δωσίλογους προδότες κατά του Έθνους (https://bit.ly/2LraPdL).

6. Ο πρώην δικαστής του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Αθανασίου γίνεται Υπουργός Δικαιοσύνης με τη Νέα Δημοκρατία. Το έργο του συνοψίζεται παρακάτω:
(α) Δήλωσε πριν από 1 μήνα ότι το να παίρνει μίζα ένας υπουργός είναι στα καθήκοντα του Υπουργού! (https://bit.ly/2NvFKrU),
(β) Ο Αθανασίου μετέτρεψε την ποινή της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα ΑΚΡΙΒΩΣ πριν δικαστεί το ζεύγος Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/2NlsDd7) και έτσι έλαβε πολύ χαμηλότερες ποινές φυλάκισης,
(γ) Ο ίδιος ο Αθανασίου εκμεταλλεύεται το νόμο που πέρασε ο ίδιος στη Βουλή και απαλλάσσει και τον εαυτό του από την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες (https://bit.ly/2XHcGla),
(δ) Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος απαλλάσσονται όσοι έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό (https://bit.ly/2LtoqRO),
(ε) Με τη βοήθεια του Αθανασίου αποφυλακίστηκε έμπορος ναρκωτικών (https://bit.ly/2X9oKYf).

7. Ο Άδωνις Γεωργιάδης της Νέας Δημοκρατίας:
(α) Προτείνει να παραγραφεί το χρέος των 280 εκατομμυρίων ευρώ της Νέας Δημοκρατίας και άρα να το πληρώσουμε και αυτό εμείς (https://bit.ly/2V9A3z4).
(β) Είχε πει όταν ήταν υπουργός υγείας ότι «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν ο ασθενής βρίσκεται στα τελικά στάδια» (https://bit.ly/2Jf85xg),. Μάλιστα, αποφάσισε να μην καλύψει μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία στη Νέα Υόρκη του μικρού Παναγιώτη Γεωργοτά, ο οποίος πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου, με το πρόσχημα ότι η θεραπεία που προτάθηκε βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. (https://bit.ly/2XChSH8)
(γ) Όταν ήταν Υπουργός Υγείας θέσπισε να πληρώνουν οι ασθενείς 25 ευρώ για είσοδο σε δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου (https://bit.ly/2ZUddOf) και στήριξε την πληρωμή 5 ευρώ εισόδου για απλή είσοδο ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο (https://bit.ly/2X9rqoL),
(δ) Όταν ήταν Υπουργός Υγείας δεν ήθελε να του παίρνει τη δόξα η τρόικα για τις απολύσεις 2.500 γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία (https://bit.ly/2Ykm1fZ),
(ε) Όταν ήταν Υπουργός υγείας, σύμφωνα με το FBI, η Novartis υπερτιμολογούσε φάρμακα στην Ελλάδα. Η υπολογιζόμενη ζημία των ελλήνων φορολογουμένων αγγίζει τα 23 δις ευρώ. Θυμίζω εδώ ότι τόσα χρήματα πήραμε από τους δανειστές στο δεύτερο μνημόνιο. Μόνο που για να πάρουμε αυτά τα 23 δις, κόπηκε η 13η και η 14η σύνταξη. (https://bit.ly/2Lp9JiI). Δηλαδή αν δεν είχε γίνει το σκάνδαλο της Novartis δε θα είχε χρειαστεί το 2ο μνημόνιο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στην αρχή είχε πει πως το σκάνδαλο της Novartis είναι ψέματα, στη συνέχεια λέει ότι λόγω του νόμου που παραγράφει τα αδικήματα που κάνουν οι υπουργοί, οι ευθύνες του για τα χρέη που φόρτωσε ο Άδωνις στη χώρα παραγράφονται (https://bit.ly/2XAZvCf),
(στ) Άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης «ειδικής χονδρικής τιμής» στα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), προσφέροντας στις φαρμακοβιομηχανίες 13% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΟΣ που έως εκείνη την υπουργική απόφαση έπρεπε να αφαιρείται προκειμένου να υπολογιστεί η λιανική τιμή. Το ποσό που έδωσε το ελληνικό δημόσιο στη Novartis υπολογίζεται στα 65 δισεκατομμύρια ευρώ. (https://bit.ly/2xjoprp),
(ζ) Όταν ήταν υπουργός υγείας έγιναν 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, 23 από τις οποίες ήταν πρώην υπάλληλοι του και έτσι του ασκήθηκε ποινική δίωξη (https://bit.ly/2FHjNQr).
(η) Κορόιδευε τον Αντετοκούμπο και την ελληνικότητα του (https://bit.ly/2XgID4n)

8. Ο “Κήρυκας Χανιών”, εφημερίδα της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη, έλαβε δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ. Όλως τυχαίως επί 11 χρόνια η τράπεζα Πειραιώς ούτε καν ενόχλησε την οικογένεια Μητσοτάκη για το δάνειο αυτό, παρά μόνο όταν εκκίνησε η εξεταστική επιτροπή του 2016 για τα παράνομα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς εννοείται πως την πληρώσαμε εμείς.(https://bit.ly/2RJnytr).

9. Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το δημόσιο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν πωλείται έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μόνο το κόστος κατασκευής του ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο (https://bit.ly/2JcIcyd).

10. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης είχε καταδικαστεί πριν από ένα χρόνο για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας (έβαζε να δουλεύει μια υπάλληλος του 7ήμερο χωρίς να την πληρώνει) και του είχε επιβληθεί η καταβολή του ποσού των 6.600 ευρώ σε πρώην υπάλληλό του (https://bit.ly/31XnUkU)

11. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κύρτσος χρωστάει 627.000€ και έγινε άρση της ασυλίας του (https://bit.ly/2xnrZkc)

12. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε με 13 χρόνια φυλακή για εμπλοκή του σε χρηματισμό δικαστικών ώστε να βγαίνουν αθωωτικές αποφάσεις. (https://bit.ly/31Z2jIR)

13. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Κεφαλογιάννης διώκεται ποινικά γιατί έκλεβε το 60% των μισθών των υπαλλήλων του γραφείου του (https://bit.ly/2XLCg8Z)

14. Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης διώκεται ποινικά επειδή χρωστά 400.000€ στο δημόσιο (https://bit.ly/2X8BqyF) και επειδή εισέπραξε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για δημόσια έργα που δεν έγινα ποτέ. (https://bit.ly/2Xaw8T9). Επίσης ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 4 εκατομμύρια ευρώ για έργα που ανέθεσε σε δικούς του υπερκοστολογημένα (https://bit.ly/2RJgWLE)

15. Ο πρώην Υπουργός Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιάπης κυκλοφορούσε με αμάξι που είχε επί 2 χρόνια πλαστές πινακίδες (https://bit.ly/322w1ws). Ο ίδιος Υπουργός είχε πληρώσει εταιρεία για να αγοραστούν βαγόνια τραίνου που δε χώραγαν στις γραμμές του τραίνου (https://bit.ly/2XE64UH),

16. Ο Σταϊκούρας και ο Βρούτσης της Νέας Δημοκρατίας είχαν διορισμένα μέλη του κόμματος τους ταυτόχρονα σε υπουργικές θέσεις και στη Διοίκηση της Attica Bank με αποτέλεσμα να δίνει η τράπεζα αλόγιστα δάνεια και στα δύο κόμματα. (https://bit.ly/2XdRpjC)

17. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση για παθητική δωροδοκία από κάποιο νεοναζί μεγαλοεπιχειρηματία με όνομα Πάλλης, ο οποίος ήταν και συνεργάτης του Θέμου Αναστασιάδη (https://bit.ly/2FGx2kq)

18. Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεολόγος Καλαϊτζής τιμωρήθηκε με 2 φορές ισόβια φυλάκιση για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ (https://bit.ly/2RIfSYt)

19. Ο Χάρης Τομπούλογλου, υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ, μεταξύ άλλων, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο–νομιμοποιημένο με τελεσίδικη απόφαση Αρείου Πάγου– το οποίο δείχνει τον Τομπούλογλου να τσεπώνει το φακελάκι (https://bit.ly/2LtgQXB).

20. Ο Ιωάννης Κιτσάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σύμφωνα με πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης εμπλέκεται σε τεράστιο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στη βόρεια Ελλάδα. επικύρωνε τα πλαστά έγγραφα και τις βεβαιώσεις που εμφάνιζαν τους αλλοδαπούς ως… απογόνους Ελλήνων (https://bit.ly/2LsQl4C)

21. Η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζητεί την άρση της ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου, βουλεύτριας της ΝΔ, προκειμένου να την ελέγξει για το αδίκημα της απιστίας από κοινού. Το αδίκημα, συνιστάται σε ενδείξεις ότι την τριετία 2007-2010 ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννίνων ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την δικογραφία, με τις αυξήσεις αυτές του μετοχικού κεφαλαίου υπήρξε επιβάρυνση του δήμου για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων προορίζονται για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του δήμου και συμβασιούχων του δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης τους. (https://bit.ly/31W6ghz)

22. O Β. Σπανάκης, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, κατηγορείται για νόθευση εκλογικού αποτελέσματος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΑΔΕΔΥ μέλος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να ψηφίσει στη θέση άλλου συνέδρου (https://bit.ly/2FEGe96)

23. Ο Γιώργος Πρεβεζάνος, πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος Μεσολογγίου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 25 ετών και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την ελληνική επικράτεια προς χώρες της δυτικής Ευρώπης. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. (https://bit.ly/2xj54GO)

24. Ο Παναγιώτης Λουμάκος ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στις Αχαρνές, ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής, απόστρατος πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, παππούς τεσσάρων εγγονών και συνελήφθη τον Απρίλιο του 2017 με την κατηγορία του βιασμού της 34χρονης ανάπηρης ανιψιάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, απειλούσε την ανιψιά του λέγοντάς της «Αν μιλήσεις στους δικούς σου για ό,τι σου κάνω, θα σε σκοτώσω». Μάλιστα οι αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να βιάζει το παιδί της αδελφής του σε παράπηγμα που βρίσκεται στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. (https://bit.ly/2XBuNZT)

25. Ο Γιώργος Μαλάκος κουμπάρος του Κυρ. Μητσοτάκη και τοπικό στέλεχος της ΝΔ κηρύχθηκε ένοχος «κατά πλειοψηφία, για την πράξη της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε στη Λάρισα το 2006» και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη έξι ετών. Παράλληλα, του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί τρία έτη. (https://bit.ly/2XjYcZ9)

26. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Βουλευτής της ΝΔ, υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη το 1990 και δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της «γαλάζιας» παράταξης Καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη ενώ σε δεύτερο βαθμό σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεσή 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έμεινε μόλις δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία μέρα στη φυλακή. Δεν αθωώθηκε, ούτε επέστρεψε χρήματα στο ταμείο. Τα εκατομμύρια ακόμη… αγνοούνται, ενώ ο ίδιος είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις. Το 2018 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη οκτώ ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. (https://bit.ly/2xoufrm)

27. Ο Αρμόδιος Δρίκος, κουμπάρος του Β. Κικίλια και πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, απολύθηκε από το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, στο οποίο είχε προσληφθεί για την έναρξη και ολοκλήρωση της άσκησής του στην ιατρική ειδικότητα της καρδιολογίας καθώς τα έγγραφα που προσκόμισε για την ειδικότητά του ως παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν ήταν πλαστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη καθώς η φερόμενη πλαστογραφία στάλθηκε την περίοδο εκείνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. (https://bit.ly/2IWz2qS)

28. Ο Γιώργο Δακής, επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης κατά την περίοδο 2012-2014 (https://bit.ly/2Jc2p7o).

29. Οι Αγαθάγγελος Κότσαλος και Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, στελέχη της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση. είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών. Και οι δύο ήταν παρόντες σε συναντήσεις που είχαν γίνει στο Μεσολόγγι με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Βασ. Κικίλια, τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. (https://bit.ly/2XJxcBE)

30. Η κυρία Γαρυφαλλιά Μίχα, Σύζυγος βουλευτή της ΝΔ, αποδείχθηκε ότι διέπραττε ρευματοκλοπή ύψους 150.000 ευρώ (https://bit.ly/2RJrvyb)

31. Ο Κ. Τρομπούκης, στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, επιτέθηκε σε επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας όταν μετέβη για έλεγχο στην επιχείρησή του. Ντροπή στον πατέρα που σ’ έκανε, πούστη», «Δημόσιε υπάλληλε του κώλου», «Θες να φύγεις δαρμένος, αυτό θέλεις, ρε κωλόφατσα;»! (https://bit.ly/2IZcyp4)

32. Όταν προτάθηκε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Ευρωβουλή, η ΝΔ ψήφισε αρνητικά για να κάνει το θέλημα του αρχηγού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, του κου Βέμπερ. Το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ (https://bit.ly/320hVf9)

33. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ της καθημερινής 12ωρης εργασίας και υπέρ της κατάργησης της 8ωρης εργασίας. Ευτυχώς η πλειοψηφία της Ευρωβουλής δεν το ψήφισε και τελικά δεν πέρασε..(https://bit.ly/2IVGCSq).

34. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέτρεψαν στον Καναδά να έχει το δικαίωμα να πουλάει τυρί “φέτα” με τον τίτλο “Μακεδονική” για 10 χρόνια (https://bit.ly/2IW0MM9)

35. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν υπέρ της προστασίας μαρτύρων που δούλευαν σε μεγάλες εταιρείες και στη συνέχεια κατέθεταν για σκάνδαλα. Λίγο μετά την άρνηση τους εμφανίστηκε το σκάνδαλο Novartis, και όλοι κατάλαβαν γιατί έπραξαν έτσι… (https://bit.ly/2LrdLqX)

36. Το τ.στελεχος της ΝΔ Μιράντα Ξαφά λέει πως είναι «Λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις» (https://bit.ly/2Jd8Kzw)

37. Όταν έπεσε η Χούντα έγινε στην Ελλάδα δικαστήριο ώστε να βρεθεί τι έφταιξε και χάσαμε τη μισή, σχεδόν, Κύπρο. Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων αποθηκεύτηκαν σε κούτες και δε δόθηκαν ΠΟΤΕ στην Κύπρο, όσες φορές και αν το ζήτησε η Κύπρος. Επίσης περίεργο είναι το γεγονός ότι οι 11 πρώτοι τόμοι καταθέσεων είχαν καταστραφεί. Κάποιοι λένε ότι μέσα στους εμπλεκόμενους είναι και πολλοί που στη συνέχεια προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία και ήθελαν να χαθούν τα στοιχεία που τους ενέπλεκαν (https://bit.ly/2XlIA7K).

38. Επί ΝΔ δεν πλήρωναν φόρο εκπομπής τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

39. Επί ΝΔ δεν ζητήθηκαν ποτέ οι Γερμανικές αποζημιώσεις ύψους 350 δις €.

40. Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε πάρει θέση υπέρ του ΔΝΤ και ενάντια στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ ΔΝΤ (https://bit.ly/2ZVHwEc)

41. Όταν με το PSI κουρεύτηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, έχασαν πολλοί Έλληνες εκατομμύρια ευρώ αλλά η NOVARTIS ειδοποιήθηκε και έχασε μόνο το 2% του ποσού των ομολόγων που είχε. (https://bit.ly/2RTpHTH)

42. Επί ΝΔ δεν καταργήθηκε ΠΟΤΕ ο νόμος περί μη ευθύνης υπουργών

43. Επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν φόροι ύψους 65 δις ευρώ από το 2010 ως και το 2014. Τα μέτρα αυτά συνοδεύτηκαν από ληστρικά πλεονάσματα (4,5% του ΑΕΠ ανά έτος) και οδήγησαν σε 4 χρόνια ύφεσης και άφησαν στα ταμεία του κράτους ΜΟΛΙΣ 0,3 ΔΙΣ ευρώ (https://bit.ly/2XE7kqN). Από το 2015 ως και το 2019 στα ταμεία του κράτους εισέρευσαν 38 δις ευρώ. Ο Θεοχάρης της ΝΔ προτείνει να τα δώσουμε στους δανειστές μας (https://bit.ly/2KMMmjB) και άρα να μην έχουμε κανένα μαξιλάρι και να είμαστε έρμαια των δανειστών μας..

44. Επί ΝΔ θεσμοθετήθηκε για κάθε 5 αποχωρήσεις να γίνεται μόνο 1 πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο

45. Η ΝΔ καταψήφισε νόμο για άσυλο προσφύγων (https://bit.ly/2ZVHc8s) και καταψήφισε το νόμο ελληνοποίησης μεταναστών β’ γενιάς (https://bit.ly/2LtYhCk)

46. Επί ΝΔ χαρίστηκαν σε φαρμακευτικές 241 εκατομμύρια € ενώ θα μπορούσαν να κατατεθούν αντί της αύξησης φαρμάκων (https://bit.ly/2LqbVqh)

47. Επί ΝΔ ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ και ήταν ο ορισμός της διαπλοκής και της σπατάλης κρατικού χρήματος γιατί πληρωνόταν ο ιδιώτης από το κράτος.
(α) Το κράτος πλήρωνε για 622 καλοδιατηρημένα λεωφορεία ενώ στην πράξη μόνο τα 245 λειτουργούσαν
(β) Χάθηκαν συνολικά 47.446 ημέρες κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης του κοινού λόγω των ελάχιστων λεωφορείων
(γ) Οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι
(δ) Η ιδιωτική διοίκηση πουλούσε λεωφορεία σε ΚΤΕΛ ή για παλιοσίδερα. Τα εκτιμώμενα κέρδη από τη χρήση αυτών των οχημάτων υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια ευρώ
(ε) Για νοίκι το κράτος τους έδινε 95.000€ αλλά το αντίτιμο ενοικίου ήταν 50.000€ (https://bit.ly/32416zV)
(στ) Τα στελέχη του ΟΑΣΘ εισέπρατταν 30.000€ μισθούς κάθε μήνα.
(ζ) Ο ΟΑΣΘ έχει το 1 τρίτο των λεωφορείων του αντίστοιχου οργανισμού της Αττικής και όμως εισέπραττε παραπάνω χρήματα (https://bit.ly/2XEFkUb)

48. Από το 2010 ως και το 2019 έχουν γίνει 50 δις περικοπές στη συντάξεις. 47 δις έκοψε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε 4 χρόνια. Την επόμενη τετραετία 2015-2019 κόπηκαν 3 δις, με κύρια περικοπή αυτή του ΕΚΑΣ που όμως είχε ψηφίσει η ΝΔ το 2013. (https://bit.ly/2Xicbil)

49. Ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ ως δικηγόρος υπερασπίστηκε και τελικά αθώωσε τον κο Φλώρο που με το σκάνδαλο της ENERGA κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 257 εκατομμύρια ευρώ (https://bit.ly/2NojbFH).

50. Bοήθησε τον Μελισσανίδη αθωώνοντας τον από την υπόθεση του λαθραίου πετρελαίου μετά από 8 αναβολές (https://bit.ly/2xvsV6t).

51. Επί ΝΔ όλοι οι μεγαλοεκδότες έπαιρναν δάνεια πολλών εκατομμυρίων με αέρα, δηλαδή χωρίς αντίκρισμα (https://bit.ly/2Nx3LyO)

52. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι διόριζε όποιον ήθελε όπου ήθελε (https://bit.ly/2XEcoM0). Η νοοτροπία αυτή έχει εμποτίσει την ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγες μέρες έγιναν εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και κυβέρνηση βγήκε τελευταίος, ενώ πρώτη βγήκε η ΝΔ (https://bit.ly/2No6dYH). Το ίδιο έγινε στις εκλογές της ΕΡΤ, το ίδιο έγινε στην ΑΔΕΔΥ και στα Πανεπιστήμια. Παντού η ΝΔ εκλέχτηκε πρώτη…

53. Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης του 8ώρου και αντικατάστασης του από 12ωρο και της νομιμοποίησης της 7ήμερης εργασίας: https://bit.ly/2JkPGQ2

54. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν το νόμο έκτρωμα των 50 εδρών μπόνους στο πρώτο κόμμα..

55. Η ΝΔ το 2012 επέλεξε τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίοι κατά τη θητεία τους έκαναν τα εξής:
(α) Αποφυλάκισαν το Λαυρεντιάδη για το φόνο του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη
(β) Έσβησαν πρόστιμα 1,2 δις για λαθρεμπόριο πετρελαίου (Βρούτσης Στουρνάρας)
(γ) Αθώωσαν τον Αχιλλέα Μπέου,
(δ) Έκριναν αντισυνταγματική την υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες από δικαστές,
(ε) Έκριναν συνταγματικές τις περικοπές από το 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο
(στ) Αναίρεσαν τις αποζημιώσεις των θυμάτων της Μαρφίν
(ζ) Παρέγραψαν τα χρέη του Κοντομηνά
(η) Έκριναν ως συνταγματική την περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο
(θ) Έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση Σημίτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα πολλά…

56. Ευθύνες ΝΔ για το Μακεδονικό:
(α) Το 1977 στην διάσκεψη του ΟΗΕ που έγινε στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε από ολόκληρο τον ΟΗΕ και τα κράτη μέλη του πως η μακεδονική γλώσσα είναι πράγματι η γλώσσα της Μακεδονίας της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα δεν έφερε την παραμικρή αντίδραση. Μάλιστα ο Κων/νος Καραμανλής υπέγραψε το κείμενο που έλεγε «μακεδονική», τη γλώσσα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Εκεί χάσαμε κάθε ευκαιρία διαπραγμάτευσης της λέξης “μακεδονικός” και μάλιστα με υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. (https://bit.ly/31XlMtn).
(β) Στις 2 Δεκεμβρίου 1991, ο Αντώνης Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψε ότι αποδέχεται «τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την εισαγωγή προϊόντων προέλευσης από τις Δημοκρατίες Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μακεδονίας και Σλοβενίας» και άρα ουσιαστικά αποδέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία». Η απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά καταγράφηκε ως επίσημο ντοκουμέντο με τον αριθμό 3567/91 και αποτελεί το πρώτο έγγραφο πρακτικής αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Μακεδονίας και μάλιστα υπογεγραμμένο από Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών
(γ) Το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε σημφωνήσει για σύνθετη ονομασία και πως σε 10 χρόνια δε θα το θυμάται κανείς
(δ) Το 2005 ο Καραμανλής λέει στον Μπους ότι συναινεί σε πρόταση του Μ.Νίμιτς για το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια”. (https://bit.ly/2Lp8lNb)(ε) Το 2008 η Ελλάδα δεχόταν να λέγονται Μακεδόνες οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, αρκεί να συνεχίσουν να λέγονται Μακεδόνες και οι κάτοικοι της Ελλάδας. Υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη της Νέας Δημοκρατίας. Από πρώην απόρρητα έγγραφα του ΟΗΕ, η κα Μπακογιάννη δέχτηκε τα πάντα, αρκεί να το φέρνανε στον Ελληνικό λαό ως απόφαση του ΟΗΕ και πως η Ελλάδα δε συμφωνεί αλλά αναγκάζεται να την αποδεχτεί
(στ) Στις 30 Ιανουαρίου 2013 και στις 5 Μαΐου 2014 η Νέα Δημοκρατία υπέγραψε πως “τα ζητήματα της ταυτότητας δεν πρόκειται να εμποδίζουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ”. Πάει και αυτό το χαρτί. Το έδωσαν έτσι απλά..
(ζ) Στις 21 Ιουνίου 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολογεί πως αν ποτέ κυβερνήσει θα υπογράψει και αυτός τη συμφωνία ή αν έχει ήδη υπογραφεί θα στηρίξει την τήρηση της..

 

new-economy.gr

 

Σημείωση : Οι αποψεις των συντακτων μπορεί να απηχούν, αλλά μπορεί και να μην απηχούν απαραίτητα τις αποψεις του new-economy.gr

34 thoughts on “56 απλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  • ολα σωστα…για τις εκλογες στην ΕΡΤ δεν ισχυει

    • Τα λες όλα πολύ ωραία και μπράβο σου. Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν να παραθέτεις και τις πηγές για όσα γράφεις, όπως ακριβώς κάνει και το άρθρο. Αλλιώς πολύ πιθανόν να μας μιλάς με στοιχεία που δεν είναι ακριβή, ή με ειδήσεις που διάβασες σε site με μηδενική αξιοπιστία.

    • Τον μικρό Γεωργοτά μην τον πιάνεις στο στόμα σου. Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς. Ξέρεις μόνο μια ανάρτηση στο φβ και πλάθεις μια ιστορία, χωρίς καν να ελέγξεις τι έγινε. Αλλά, τέτοιοι είστε.

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η…ΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΤΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    • Καλά, εσύ βέβαια δεν συγκαταλέγεσαι στην κατηγορία του μέσου νου…

      Και που είσαι;;; Ραντεβού εδώ σε λίγο καιρό!!!
      Τότε να δεις ξεφτίλα που θα φας….

      Μη βιάζεσαι “άνθρωπε” με δείκτη νοημοσύνης κι αντιληπτικής ικανότητας υπό του μέσου!!!
      Οσονούπω θα τα ξαναπούμε…

  • Χρήσιμο φρεσκάρισμα πριν τη Κυριακή :

    Ένα από τα πιο κραυγαλέα ψέματά που λέει ο Τσίπρας αφορά το «τι βρήκαν» όταν ήλθαν τον Ιανουάριο του 2015 και «τι αφήνουν» τώρα που φεύγουν (Ιούλιο του 2019):
    Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    Τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια! Το μόνο που έμενε ήταν να υπογράψει την τελευταία (πέμπτη) αξιολόγηση.
    Ο λόγος που δεν υπογράφηκε τότε, ήταν γιατί ο Τσίπρας, μαζί με τον Καμμένο και τη Χ.Α έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το Δεκέμβριο του 2014.
    Και επέμεναν ότι η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές έπρεπε να υπογράψει την τελευταία αξιολόγηση. Πράγμα που δέχθηκαν και οι δανειστές τότε.
    Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όμως, είχε μειώσει τη διαφορά (με τους δανειστές) σε 700 εκατομμύρια για να υπογραφεί η αξιολόγηση εκείνη και είχε εξασφαλίσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης για να βγει η χώρα ομαλά στις αγορές.
    Με τις τράπεζες πλήρως κεφαλαιοποιημένες τότε (από τον περασμένο Νοέμβριο, του 2014).
    Με το εργοτάξιο στο Ελληνικό έτοιμο να ξεκινήσει.
    Με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έτοιμα να ξεκινήσουν.
    Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πριν την ρίξουν, είχε κάνει όλη την προεργασία για να βγει εύκολα άνετα και αμέσως η χώρα από τα μνημόνια.
    Με απλή συναίνεση της επόμενης κυβέρνησης. Η οποία όμως τα τίναξε όλα στον αέρα…
    Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν υπέγραψε την τελευταία αξιολόγηση τον Ιανουάριο του 2015, πήγε σε ρήξη με τους δανειστές, κι αναγκάστηκε να υπογράψει νέο Μνημόνιο για άλλα τρία χρόνια, με πρόσθετα μέτρα λιτότητας όχι 700 εκατομμύρια, αλλά πάνω από 10 δισεκατομμύρια! (κι άλλα 3,8 που υπέγραψαν μεν πέρσι, αλλά δεν εφάρμοσαν – μεταξύ των οποίων νέα πρόσθετη μείωση συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου).
    Το εργοτάξιο στο Ελληνικό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
    Και οι τράπεζες έκλεισαν στους έξη μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια επιβλήθηκαν capital controls που ακόμα δενέχουν αρθεί πλήρως, ενώ έφυγαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια καταθέσεων από τις τράπεζες (που ακόμα, τα περισσότερα δεν έχουν επιστρέψει) και χάθηκαν 20 δισεκατομμύρια τουλάχιστον από το τραπεζικό χαρτοφυλάκιο του δημοσίου, που μηδενίστηκε, ενώ χρειάστηκαν κι άλλα 5 δισεκατομμύρια πρόσθετη ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που επιβάρυνε το χρέος.
    Χαμός!
    Λέει ο Τσίπρας (και ο Τσακαλώτος) πως όταν ήλθαν βρήκαν δήθεν «άδεια ταμεία». Ενώ τώρα αφήνουν, τάχα… «πλεονάσματα»!
    Λένε ψέματα και στα δύο σκέλη αυτού του ισχυρισμού – και γι’ αυτά που βρήκαν το 2015 και γι’ αυτά που αφήνουν τώρα:
    Όταν οι δανειστές έλεγαν (όπως λένε ακόμα) ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στις αρχές του 2014, μεταξύ άλλων εννοούν ότι οι ταμειακές της ανάγκες τα επόμενα δύο χρόνια ήταν πλήρως καλυμμένες (με μια ελάχιστη απόκλιση που θα τη δούμε αμέσως…)
    Ποιες ακριβώς ήταν οι «ταμειακές ανάγκες» της Ελλάδας τότε και πώς ακριβώς ήταν «καλυμμένες»;
    Οι εκθέσεις της Τρόϊκας εκείνη την εποχή τα αποκαλύπτουν πλήρως:
    Η Ελλάδα χρειαζόταν τότε για τα επόμενα δύο χρόνια (σε πληρωμές χρεολυσίων) 21 δισεκατομμύρια ευρώ.
    Από αυτά τα 7,2 δισεκατομμύρια της τα έδιναν αμέσως μόλις έκλεινε η τελευταία αξιολόγηση (η τελευταία «δόση»).
    Τα 2,8 της τα χρώσταγαν ήδη από τα Anfa’s και SMP’s, δηλαδή τις «επιστροφές υπερκερδών» των ελληνικών ομολόγων που διακρατούσαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και είχαν ήδη εξοφληθεί από την Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν αμέσως, μαζί με την τελευταία δόση, μόλις έκλεινε η πέμπτη αξιολόγηση.
    Σύνολο μέχρι στιγμής 7,2+2,8=10 δισεκατομμύρια…
    Επί πλέον, άλλα 4,5 δισεκατομμύρια η Ελλάδα τα είχε μαζέψει και βρίσκονταν στον «ειδικό ταμείο» (segregated account) μετά τις επιτυχημένες δύο εξόδους στις αγορές (Απρίλιος και Ιούλιος του 2014).
    Έτσι το ποσό φτάνει μέχρι στιγμής: 10 δισεκατομμύριο από τα προηγούμενα συν 4,5 δισεκατομμύρια = 14,5 δισεκατομμύρια…
    Επί πλέον, άλλα 1,8 δισεκατομμύριο υπήρχε ήδη στο ειδικό Ταμείο από τις αποκρατικοποιήσεις που είχαν ήδη γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
    Κι άλλα 2,2 δισεκατομμύρια από τις επόμενες επιστροφές υπερκερδών των κεντρικών τραπεζών, δηλαδή τα Αnfa’s και SMP’s (για τις χρονιές 2015-16).
    Σύνολο μέχρι στιγμής: 14,5 δισεκατομμύρια από τα προηγούμενα συν 1,8 συν 2,2 = 18,5 δισεκατομμύρια…
    Τέλος αναμένονταν άλλα 3 δισεκατομμύρια από τα πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από τις πληρωμές τόκων (μισό δισεκατομμύριο για το 2015 και 2,5 για το 2016, που θα πήγαιναν για «μείωση χρέους» δηλαδή για πληρωμή τοκοχρεολυσίων χωρίς νέο δανεισμό.
    Με αυτό το ποσό υπερκαλυπτόταν και ο στόχος των 21 δισεκατομμυρίων. (18,5 + 3 = 21,5)
    Όλα τα άλλα υπήρχαν στο ταμείο ή στα «βεβαιωμένα προς είσπραξιν». Έλειπαν μόνον 2,6 δισεκατομμύρια (από τα 3 των πλεονασμάτων). Κι αυτά επέμεναν να καλύψουμε πριν υπογραφεί η τελευταία αξιολόγηση.
    Το Νοέμβριο του 2014 το ποσό αυτό έπεσε ακόμα πιο χαμηλά γιατί από τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, συμφωνήθηκε τίμημα πολύ υψηλότερο από ό,τι είχε προϋπολογιστεί: 1,4 δισεκατομμύρια, αντί για μόλις 400 εκατομμύρια. (Δηλαδή υπέρβαση προσδοκώμενων εσόδων κατά 1 δισεκατομμύριο)
    Κι έτσι το «χρηματοδοτικό κενό» που υπολόγιζε η Τρόϊκα μειώθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο: από 2,6 σε 1,6 δισεκατομμύρια.
    (Για την ακρίβεια ήταν ακόμα πιο χαμηλό, γιατί δεν υπολόγιζαν τότε και τους τόκους που είχαν συσσωρευτεί στο ΤΧΣ από τα 10 δισεκατομμύρια που λίμναζαν εκεί και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν στην τελευταία ανακεφαλαίωση των τραπεζών, το Νοέμβριο του 2014. Έτσι το πραγματικό «χρηματοδοτικό κενό» ήταν λιγότερο από 800 εκατομμύρια. Και η κυβέρνηση Σαμαρά τους το είχε ήδη υπερκαλύψει (εξασφαλίζοντας 960 εκατομμύρια)!
    Αλλά οι δανειστές ήταν πια αποφασισμένοι να υπογράψουν την έξοδο από το μνημόνιο με την επόμενη κυβέρνηση, αφού ο Τσίπρας (μαζί με τη ΧΑ) ανέτρεπε την κυβέρνηση Σαμαρά.
    Ουσιαστικά, όλοι γνώριζαν τότε (τέλη 2014) ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια. Και γι’ αυτό της έδωσαν την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.
    Κι από τότε οι δανειστές, δεν έχουν σταματήσει να το διακηρύσσουν.
    Όταν «βγήκε» ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια (πέρσι τον Αύγουστο), τα πράγματα ήταν πολύ- πολύ διαφορετικά:
    Πρώτον, είχε υπογράψει την υποθήκευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια (μέχρι το έτος 2114!)Κάτι που ούτε διανοήθηκαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε χρειαζόταν να ζητήσουν, γιατί στα τέλη του 2014 βγαίναμε, όπως έβγαιναν κι όλες οι άλλες χώρες που είχαν περάσει από «μνημόνια».
    Δεύτερον, δεν έδωσαν στον Τσίπρα πιστοληπτική γραμμή – όπως είχαν κάνει στην κυβέρνηση Σαμαρά – αλλά ο Τσίπρας έχει υπογράψει ενισχυμένη εποπτεία μέχρι το 2022, πολύ πιο «ενισχυμένη» απ’ όλες τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια (και απ’ ό,τι υπέγραψε ο Σαμαράς).
    Ουσιαστικά ο Τσίπρας υπέγραψε και τέταρτο Μνημόνιο για να βγει από το Τρίτο.
    Ακόμα το «χρηματοδοτικό κενό» για τα επόμενα 2 χρόνια είναι τώρα 24,1 δισεκατομμύρια. Από τα οποία:
    Τα 14,5 τα δίνουν οι Ευρωπαίοι και τα 9,6 είναι από τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει να βγάλει η Ελλάδα το 2019 και 2020 (πάνω από τις πληρωμές τόκων) συν ό,τι είχε περισσέψει από το «υπέρ-πλεόνασμα» του 2018, συν τα Anfa’s και SMP’s. (Αυτά τα τελευταία, τα έδιναν στο Σαμαρά, τα έκοψαν στον Τσίπρα, και τώρα τα ξαναδίνουν…)
    Αλλά το πακέτο των 14,5 δισεκατομμυρίων που βάζουν οι Ευρωπαίοι είναι conditional – υπό την προϋπόθεση διαδοχικών αξιολογήσεων – ενώ τα πλεονάσματα που θα εισφέρει η Ελληνική πλευρά βρίσκονται πια υπό ευθεία αμφισβήτηση, καθώς πρώτον, ο Τσίπρας μοίρασε πολλά προεκλογικά και δεύτερον, η ανάπτυξη τρέχει πολύ λιγότερο – άρα τα πλεονάσματα θα είναι μικρότερα.
    Αυτή είναι η εικόνα: Όταν έβγαινε ο Σαμαράς από το μνημόνιο όλα ήταν καλυμμένα, υπήρχε «αμφισβήτηση» μόλις για μισό με ένα δισεκατομμύριο – και τέλος.
    Κι ούτε αυτή η ελάχιστη απόκλιση θα υπήρχε, αν δεν έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά τότε.
    Τώρα που «βγήκε» ο Τσίπρας – και η χώρα παραμένει δεμένη χειροπόδαρα – κανείς δεν γνωρίζει πόση είναι η «τρύπα» που αφήνει.
    Μόνο για φέτος (2019) μπορεί να είναι 1-2 δισεκατομμύρια.
    Για τη διετία είναι πάνω από 4 δισεκατομμύρια!
    Οι ίδιοι δανειστές ειδοποιούν ότι θα στείλουν τη «λυπητερή» από τη διαχείριση της κυβέρνησης Τσίπρα στην επόμενη κυβέρνηση.
    Χώρια η ΔΕΗ,
    χώρια τα συγκεκαλυμμένα ελλείμματα των υπόλοιπων ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ κλπ.),
    χώρια οι 200 χιλιάδες συντάξεις που δεν πληρώνονται,
    χώρια τα αναδρομικά από τα χιλιάδες συντάξεις που δεν πληρώνονται,
    χώρια οι αποφάσεις των δικαστηρίων για περικοπές συντάξεις και τα αναδρομικά που έχουν συσσωρευτεί!
    Το 2014 όταν βγαίναμε από τα μνημόνια ξέραμε που βαδίζαμε.
    Τώρα κανείς δεν ξέρει που πατάει η χώρα, που βρίσκεται και που πηγαίνει…
    Πέρα από όλα τα άλλα, τα έκαναν μαντάρα και στην οικονομική διαχείριση…
    Όχι μόνο στην αρχή (επί Βαρουφάκη).
    Και στη συνέχεια – και μέχρι τέλους (επί Τσακαλώτου)!
    Ιδιαίτερα στο τέλος…
    (Και δεν τελειώνει ο «εξάψαλμος»… Αύριο έχει και δεύτερο μέρος!)
    ΥΓ. Όποιος νομίζει ότι η Τσίπρας θα χάσει, θα πάει σπίτι του να ηρεμήσει κι ύστερα θα έλθει από Σεπτέμβρη φρέσκος-φρέσκος και ανανεωμένος, να αρχίσει πάλι εμπρηστικές αντιπολιτευτικές κορώνες είναι γελασμένος. Πολύ γελασμένος…
    Όταν μαθευτεί η αλήθεια για το τι άφησε πίσω του, δεν θα ξέρει πού να σταθεί. Η μάλλον, πού να κρυφτεί…
    Η μεγάλη αποδόμηση του Τσίπρα δεν θα είναι η ήττα του την Κυριακή.
    Η μεγάλη αποδόμηση του δεν θα είναι «στιγμιαία».
    Θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις:
    Άρχισε με την βαριά ήττα του στις ευρωεκλογές.
    Θα συνεχιστεί με την πολύ βαρύτερη ήττα του στις εθνικές εκλογές.
    Και θα ολοκληρωθεί όταν μαθευτεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έκανε.
    Και τότε όλοι θα αντιληφθούν πως μέχρι στιγμής ο κόσμος ξέρει τα μισά από τα δεινά που μας άφησε πίσω του στην Οικονομία: Αυτά που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015…
    Που μας κόστισαν γύρω στα 100 δισεκατομμύρια!
    Όταν μαθευτεί και η υπόλοιπη αλήθεια, για όσα έγιναν μετά – όχι επί Βαρουφάκη πλέον – και κυρίως όσα έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, ο κόσμος θα φρίξει.
    Και θα φρικάρει…
    Όταν μαθευτεί και η υπόλοιπη αλήθεια, για όσα έγιναν μετά – όχι επί Βαρουφάκη πλέον – και κυρίως όσα έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, ο κόσμος θα φρίξει.
    Και θα φρικάρει…
    Αυτό θέλω να συμπληρώσω σήμερα…
    Ο κόσμος θα φρικάρει επίσης, όταν συνειδητοποιήσει ότι, αν βγαίναμε από τα μνημόνια στις αρχές του 2015, η Ελλάδα θα επέστρεφε στα προ της κρίσης επίπεδα ως το 2022! Ενώ τώρα, όπως τα κατάφερε ο Τσίπρας ούτε το 2060…
    Πράγματι, σύμφωνα με την έκθεση Βιωσιμότητας του Ελληνικού Χρέους (Debt Sustainability Assessment – DSA) το Σεπτέμβριο του 2014, το χρέος μας θα υποχωρούσε στο 105% ως το 2022.
    Στην αντίστοιχη έκθεση του ΔΝΤ σήμερα προβλέπεται ότι το χρέος μας θα βρίσκεται πάνω από 140% το 2022, θα υποχωρήσει κάπως ως το 2032 κι ύστερα θα εκτοξευθεί πάλι – και θα βρίσκεται ξανά πάνω από 170% το έτος 2060!
    Με βάση τις προβλέψεις αυτές – που τις παρακολουθούν οι αγορές και οι ξένοι επενδυτές – ο Τσίπρας μας καθήλωσε σε μόνιμη υπερχρέωση για τουλάχιστον δύο γενιές! Και υποθήκευσε την δημόσια περιουσία μας για τρείς γενιές.
    Τα στοιχεία για όλα αυτά υπάρχουν. Αλλά δεν λέγονται δημόσια.
    Όταν φύγει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια. Κι όταν το συνειδητοποιήσει ο κόσμος θα φρικάρει.
    Ο κόσμος θα φρικάρει επίσης όταν πληροφορηθεί τι έγινε με το άνοιγμα των συνόρων, ποιες συμμορίες κρύβονται πίσω από τις περιβόητες ΜΚΟ, πόσα χρήματα έφαγαν (ήδη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός OLAF τα ψάχνει), που πήγαν αυτά τα χρήματα (κοντά στο 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ), πόσες παράνομες δραστηριότητες και παρακρατικές οργανώσεις χρηματοδοτούν έκτοτε.
    Τα στοιχεία ήδη υπάρχουν. Αλλά ελάχιστοι τα αγγίζουν. Όταν φύγει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση, κι αρχίζουν να ανοίγουν αρχεία και στόματα, ο κόσμος θα φρικάρει.
    Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτεί και ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Ρουβίκωνες» κα τους υπόλοιπους κουκουλοφόρους, τι διασυνδέσεις έχουν με την οργανωμένη τρομοκρατία στην Ελλάδα, τι πιέσεις άσκησαν για να ανατρέψουν αποφάσεις δικαστηρίων, και ποιος χρηματοδοτεί τους χιλιάδες νεαρούς – παράνομους αλλοδαπούς πλέον, στην πλειονότητά τους – που καίνε κάθε Σαββατοκύριακο τα Εξάρχεια. Και τις γύρω περιοχές πια…
    Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτεί πως διαπραγματεύθηκαν το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και πώς ετοίμαζαν τα ίδια, με το ξεπούλημα της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. Απλώς δεν πρόλαβαν…
    Η Συμφωνία των Πρεσπών – η οποία είναι διμερής ΔΕΝ είναι διεθνής, έτσι κι αλλιώς – έχει ήδη αποσταθεροποιητικές συνέπειες και μέσα στα Σκόπια και στις σχέσεις των Σκοπίων με Βουλγαρία και Αλβανία.
    Δεν είναι τόσο «άτρωτη» ούτε τόσο «αεροστεγής» όσο θέλουν να την παρουσιάσουν. Θέλει αναμφισβήτητα πολύ προσεκτικό χειρισμό, αλλά η αναγνώριση του Σκοπιανού αλυτρωτισμού μπορεί να ανατραπεί!
    Αυτοί που την επέβαλαν στην Ελλάδα – Μέρκελ κλπ. – είναι σήμερα αποδυναμωμένοι!
    Κι αυτοί που την αποδέχθηκαν μέσα στην Ελλάδα, σήμερα μαζεύουν τα κουρέλια τους (Τσίπρας, Κοτζιάς, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ).
    Και οι Βούλγαροι δεν θέλουν ούτε να την ακούσουν. Και οι Αλβανοί ετοιμάζονται για άλλα – εντός κι εκτός Σκοπίων.
    Αλλά αν δείτε τι ρόλο έπαιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι – και όχι μόνο – και τι ετοίμαζαν (κι ακόμα ετοιμάζουν, ίσως) για τα ελληνοτουρκικά, θα φρίξετε.
    Τα στοιχεία υπάρχουν, τα γεγονότα τρέχουν και σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια. Και μόλις φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θα ανοίξουν τα στόματα.
    Θα φρίξουν οι πάντες όταν μαθευτούν και τα πέτσινα πλεονάσματα που μας παρουσίαζαν ως «δημοσιονομικό επίτευγμα»! Θα δείτε ξαφνικά τεράστια ποσά που όλοι τα ήξεραν, αλλά δεν τα αποκάλυπταν, να έρχονται στο προσκήνιο και να ανατρέπουν όλους τους ως σήμερα ισχυρισμούς και τις προβλέψεις.
    Κυρίως συντάξεις που δεν δίνονται και δεν υπολογίζονται, αλλά κάποτε πρέπει να δοθούν…
    Και αναδρομικά από συντάξεις που δεν πληρώνονται (ή από περικοπές που επιστρέφονται) και που πρέπει και αυτά να δοθούν…
    Κι έτσι τα υπέρ-πλεονάσματα θα γίνουν ξαφνικά… «δημοσιονομικά κενά» και θα τρέχουν να τα καλύψουν!
    Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να αποκαλύψει τι ακριβώς λαθροχειρίες έκαναν ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος (με τις πλάτες ΚΑΙ των δανειστών), αλλιώς θα επωμιστούν τις ευθύνες οι επόμενοι…
    Τέλος θα φρικάρουν οι πάντες μόλις μαθευτούν τα αφανή ελλείμματα των ΔΕΚΟ (είναι πέρα και πάνω απ’ όσα ενδεικτικά αναφέραμε πιο πάνω).
    Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια σε ετήσια ελλείμματα, που δεν υπήρχαν πριν: όπως σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κλπ. – αυτά τα δημιούργησε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Μιλάμε ακόμα για δισεκατομμύρια σε συσσωρευμένα νέα χρέη. Που κι αυτά προέκυψαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν προϋπήρχαν. Και που δεν υπολογίζονται πουθενά μέχρι στιγμής.
    Γι’ αυτά ευθύνονται ΚΑΙ οι δανειστές, που έκαναν μέχρι στιγμής τα «στραβά μάτι» στο ξεσάλωμα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Και θα φρικάρουν οι πάντες, γιατί όλα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος…
    Η τρίτη φάση της πλήρους αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ (μετά την ήττα των ευρωεκλογών το Μάιο και την πιο συντριπτική ήττα της ερχόμενης Κυριακής) θα έλθει όταν φύγει από την εξουσία και αρχίζει να καταφτάνει ο «λογαριασμός» που μας άφησε, να ανοίγουν αρχεία και – κυρίως – να ανοίγουν στόματα.
    Και τότε θα φρικάρει ο κόσμος όλος…

    • Αλήθειες και ψέματα μπλεγμένα σε ένα σχόλιο με σκοπό τον πανικό και την μηδένιση του Συριζα. Το 2014 κυβέρνηση ήταν ο Σαμαράς απο το καλοκαίρι δεν μπορούσε να κλείσει την αξιολόγιση. Το μνημόνιο έληγε στο τέλος του χρόνου.Ο Σύριζα είχε δηλώσει οτί δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο δημοκρατίας ώστε να γίνουν εκλογές. Αλλά ο Σαμαράς ΗΤΑΝ κυβέρνηση μπορούσε να κλείσει την αξιολόγηση και να είχαμε βγει απο τα μνημόνια απλά υπήρχε ένα προβληματάκι το μειλ Χαρδουβελη..
      Αν είχε υπογράψει θα είχαμε βγει απο το 2014 αλλά θα πήγαιναμε σε εκλογές με την Ν.Δ να έχει υπογράψει νέα μέτρα τα αποτελέσματα θα ήταν τραγικά για το κόμμα στις εκλογές. Ο Σαμαράς ζήτησε 2 μήνες παράταση έβαλε την Ν.Δ πάνω απο την χώρα . Ο Σύριζα βγήκε για να σχίσει τα μνημόνια με την εντολή του κόσμου δεν υπόγραψε νέα μέτρα συγκρούστηκε με τους θεσμούς και έχασε. Ζήτησε εκλογές για τον ποιον πιστευει ο λαός να διαχειριστεί το νέο μνημόνιο. Τα υπόλοιπα γνωστά όσο για τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία…

    • Τίποτα σε αποδείξεις έχεις, γιατί ξεκίνησες να μετράς τα δίς σα στραγάλια και έχασα το μέτρημα πραγματικά ..

      αυτά που διάβασα ΠΡΙΝ την απάντηση σου, αφορούν σε καταδικαστικές αποφάσεις στελεχών/υπουργών/πολιτευτών/δημάρχων κλπ κλπ της ΝΔ , σε δηλώσεις αυτών, σε πράξεις αυτών.

      Κάτι αντίστοιχο έχεις ας πούμε, να προλάβω να διαβάσω μέχρι αύριο;

    • Ούτε μια πηγή δεν έχετε αναρτήσει για τα λεγόμενά σας βέβαια.

    • Κραυγαλέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Τίποτα δεν είναι αλήθεια. Τις εκλογές τις προκάλεσε ο Σαμαράς γιατί δεν βάσταγε ούτε μία μέρα πάρα πάνω. Δεν είχε τελειώσει την τέταρτη αξιολόγηση από τον Ιούλιο του ’14 και θα πήγαινε στην πέμπτη; Θείο δώρο ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα ειδάλλως τώρα θα μιλάγαμε για πέμπτο και έκτο μνημόνιο. Τώρα είμαστε εκτός μνημονίων χάρη στην διακυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ξυπνάτε. Μην πιστεύετε ότι σας σερβίρουν τα αφεντικά της νεοφιλελεύθερης ΝΔ. Μας θέλουν γονατιστούς για να μην αντιδράμε.

    • Γραμμή για τον ψυχίατρο τρόλλι του κερατά!!!!

      Και στείλε μου τον λογαριασμό σου να σου βάλω τα 0.60 Ευρώ…

    • Δεν μας είπες αν και πότε θα φρικάρει ο κόσμος και πότε θα φρίξ’ το σκ’λί !

    • εγω δε ψηφιζω, οχι συριζα, γενικοτερα, αλλα σε αντιθεση με το αρχικο αρθρο δεν παραθετεις καποια πηγη για αυτα που λες, που αποτελουν απλα νουμερα και θεωριες για το τι θα γινοταν αν. απαντησεις τυπου ψαξε μονος σου προφανως δε με καλυπτουν. αλλα ιδιαιτερα την θεωρηση πως η χωρα πατουσε τα ποδια της το 2014 δεν ξερω υπο πιο πρισμα την αντιλαμβανεσαι. δεν θεωρω πως η κατασταση ειναι καλυτερη (τωρα) απο τοτε, αλλα η πραγματκη ιστορια θα αποδειξει για ολα αυτα που πετας με τοσο στομφο στο υστερογραφο. ουτε ο συριζα ουτε κανενα, ποσο μαλλον η νδ, αποτελουν κομματα αγγελων που στοχρο εχουν την βελτιωση της ζωης μας ως κομματια της κοινωνιας, αλλα δε γινεται να ξεπερναμε τοσο απλα τα χρονια πολιτικης εκμεταλλευσης και οικογενειοκρατιας της νδ. ισως μαθουμε καποτε τα πραγματικα νουμερα αλλα μαλλον το πιο πιθανο ειναι οχι

    • Εκπληκτικός. Μπράβο.

    • Το αλλο με τον Τοτο το ξέρεις……..

    • Α ρε καημένε δεξιέ εισοδηματία, πόσο σε καίει να σώσεις το τομάρι σου και να κάψεις την εργατική τάξη.Σε λυπάμαι και πάντα θα το κάνω, διότι, Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

    • ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΨΕΥΤΗ

  • Μέ πιό απλά λόγια κάι πολύ χοντρικά γιά τόν απλό κόσμο: Δέν είναι όμως μόνον οικονομικοί οι λόγοι πού πρέπει νά φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης και τό ματαναστευτικό πού θά μάς ”πνίξει”, είναι η ανύπαρκτη ασφάλεια τού πολίτη, τά κενά στήν δικαιοσύνη, η παραποίηση τών βιβλίων Ιστορίας καί θρησκευτικών, ή εμμονή τους νά ενστερνισθούμε όλες τίς ανώμαλες Ευρωπαϊκές συνήθειες καί φυσικά Μακεδονικό, Μάνδρα, Μάτι δέν ξεχνάμε. Είναι σέ όλους τούς τομείς μείον. Καί στό κάτω κάτω δέν θέλουμε άθεους νά μάς κυβερνάνε καί πού αγαπάνε περισσότερο τούς μετανάστες απ’ τούς Έλληνες.
    Επίσης: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ: ”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ” – ”SOFTEX” – ”ΙΜΑΣ” – ”ΗΒΗ” (εργοστάσιο Οινοφύτων) – ”MAKRO” – ”HELLENIC STEEL” – ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ” – ”ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ” (εργοστάσιο Βόλου) – ”NESTLE” (εργοστάσιο Ταύρου) – ”BSH” (εργοστάσιο ”ΠΙΤΣΟΣ”) – ”ΔΕΛΤΑ” (εργοστάσιο Τρικάλων) – ”ΜΑΪΛΗΣ ΕΒΡΟΥ” – ”ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ” – ΓΑΛΑ ”ΒΛΑΧΑΣ” (εργοστάσιο Πλατύ) – ”FRIGOGLASS” (εργοστάσιο Πατρών). Αναπτυξάρα…
    Ακόμα οι περισότερες αυτοκτονίες από τό 2010 καί μετά έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Υπάρχουν επίσης άτομα πού έζησαν καί κυνηγήθηκαν από τήν χούντα καί πού τώρα αναφωνούν ”πού’ σαι ρέ Παπαδόπουλε”, κάτι πού δέν έκαναν μέ τούς προηγούμενους. Βάζουν τήν χούντα δηλαδή καλύτερη απ’ τόν ΣΥΡΙΖΑ, Καί αυτό τυχαίο; Άς σοβαρευτούμε λοιπόν. Οι άνθρωποι φάνηκε πώς ήθελαν μόνο τήν καρέκλα.

    • Χαχαχαχαχαχα ποιος μιλάει για καρέκλα? Εδώ το Μητσοτακεικο περίμενε να βγάλει τον Κούλη η την Ντόρα από τότε που γεννήθηκαν και το έπραξαν με τις χορηγίες ηλιθίων και Μαρινάκη, Αλαφούζου, και καθε επαγγελματία κλέφτη, τραπεζών, πρεζέμπορων και διακινητή καυσίμων, ναρκωτικών, και όπλων…… ΕΛΕΟΣ με τις ηλιθιότητες. Πόσο βλάκες είστε…

  • Κλασικά εικονογραφημένα…. θα πουν κι αυτοί ότι βρήκαν άδεια ταμεία, ότι δε βρήκαν πλεονάσματα, αλλά ελλείμματα παντού και ότι αναγκάζονται να βάλουν την Ελλάδα σε μνημόνια από τα οποία θα βγούμε σύντομα… κι εσύ ανόητε Έλληνα πλήρωνε…

  • Σωστά αλλά δεν είδα κανέναν στη φυλακή ούτε καν σε δικαστήριο.

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Εγώ τα ξέρω αλλιώς! Το 2014-2015 είμασταν τόσο κοντά να βγούμε από τα μνημόνια, όσο κοντά είμασταν πάντα αν περνούσαμε τις αξιολογήσεις μας και κάναμε ό, τι μας ζητούσαν. Μεταρρυθμίσεις, κ.λ.π. Όμως παρόλο που ο ανανήψας Σαμαράς, που κι αυτός άλλα ονειρευόταν , έκανε το καλύτερο που μπορούσε, το πράγμα στο θέμα αξιολόγηση έβρισκε τοίχο. Η λαϊκή αντίδραση στα μνημονιακά μέτρα , και η αντίδραση στη Βουλή, στο ίδιο το κόμμα, ήταν έντονη.Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της αντίδρασης. Η αξιολόγηση πλησίαζε, και ο Σαμαράς την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Στην ίδια θέση ο Τσίπρας, ίσως πιο άτεχνα και πιο ρομαντικά το καλοκαίρι του 2015, πιο γελοία , για κάποιους, στο φροντιστηριακό καλοκαίρι του 2015, καθώς μάθαινε περί εξουσίας, κέντρων και τακτικών, φίλων και εχθρών, και τι μέγεθος παπούτσια φοράει, όταν έκανε την κωλοτούμπα λεγόμενη, το συμβιβασμό , όπως λέει ο ίδιος, πήρε μαζί του ένα κομμάτι του λαού. Κρίσιμο κομμάτι. Που, όπως κι αυτός, δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη να βγει από την Ευρώπη. Αυτό από το 2010 -2012 δεν είχε ξαναγίνει. Κανένας δεν είχε μπορέσει να κερδίσει την ανοχή του λαού στα μνημονιακά μέτρα. Και ένας λόγος ήταν ότι τότε βρήκε ο κάθε πικραμένος εκσυγχρονιστἠς στο ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, και αλλού να αναθέσει στα μνημόνια τις ελπίδες του για μεταρρυθμίσεις και απαγκίστρωση από παθογένειες του ελληνικού συστήματος διαχρονικά. Ό, τι δεν μπόρεσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία την εποχή των παχιών αγελάδων του ΄90, και του 2000 το επεδίωξαν (κάποιοι) να το συνδυάσουν με τα μέτρα. Και ο λαός ένοιωθε ότι δεν πονούσαν πραγματικά, αλλά είχαν ελπίδες πάνω σε αυτά , άκαιρες και άχαρες. Αυτό μέτρησε πολύ και ήταν ένας από τους λόγους που το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να ενωθεί, να συνεννοηθεί, με πόνο να εφαρμόσει τα μέτρα γρήγορα , συνεννοημένα, αποτελεσματικά, και όσο το δυνατόν ανώδυνα για τους αδύναμους. Όταν λοιπόν έγινε ο συμβιβασμός του Τσίπρα αυτό το πέτυχε. Γιατί ο δικός του συμβιβασμός βιώθηκε από πολλούς συλλογικά , και ξεκίνησε μέσα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μια φιλότιμη προσπάθεια από την κυβέρνηση , και ανοχή από πολλούς να εφαρμοστούν πια αυτά μνημονιακά μέτρα. Να γίνει ό, τι πρέπει να γίνει για να μείνουμε Ευρώπη, και να μπούμε πάλι στο παιχνίδι. Αυτό έγινε γιατί πιθανόν η κωλοτούμπα φάνηκε έντιμη, ειλικρινής, έπεισε. Και η κατοπινή προσπάθεια έδειξε έγνοια για το κοινωνικό κομμάτι σε μεγάλο βαθμό. Αυτό πλήρωσε ο λαός με το παραπάνω. Την άρνησή του για πολλά χρόνια να δεχτεί τα μέτρα, το τραινάρισμα, πράγματα που οι δανειστές ένοιωθαν σαν κοροϊδία, χωρίς να υπάρχουν ηγεσίες που να ένωναν το λαό για μια αποτελεσματική εφαρμογή ούτε για μια ηρωίκή έξοδο. Έτσι τα έχω καταλάβει εγώ αγαπητέ κύριε Κυρο και άλλοι σχολιαστές εδώ. Και δεν φταίει ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που πληρώσαμε κάτι παραπάνω. Τώρα λοιπόν το κομμάτι εκείνο που ονειρεύεται τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία επιδιώκει πάλι να τα εφαρμόσει. Και τώρα πια η διαπάλη για τι λογής μέτρα είναι αναγκαία είναι έντονη, γιατί πια δεν μπορούμε να πούμε ότι οι δανειστές που τα επιβάλλουν. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε τη μνησικακία όλης της ελληνικής κοινωνίας από το παρελθόν, για διάφορους λόγους η κάθε κοινωνική ομάδα, το λαϊκίστικο παιχνίδι του εθνικισμού , και την λαχτάρα για προκοπή , ιδιάιτερα της νεολαίας για να καλλιεργήσει την ελπίδα μιας αλλαγής προς το καλύτερο. Με αδιαφάνεια για εκείνα τα στοιχεία που εκκρεμούν, τα δύσκολα, μεταρρυθμίσεις, και γενικόλογες υποσχέσεις. Το μείγμα εμένα μου φαίνεται εκρηκτικό.

    • Εξαιρετικά και αληθινά τα όσα γράφετε.

      • Ευχαριστώ! Χαίρομαι για την αποτίμηση και τον καλό σας λόγο!

        • Ουπς! Λάθος!

  • Είναι τραγικό και εξωφρενικό να ειπώνονται όλα αυτά τα ψέμματα μαζεμένα σε ένα άρθρο το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για να λασπώσει συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα και όχι για να ενημερώσει για τα σκάνδαλα και τις λανθασμένες πολιτικές. Δυστυχώς πατάτε πάνω στο γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος (κατά τη γνώμη μου και εσείς) δεν ασχολείται με την πολιτική, ούτε παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Αυτό σας δίνει το πλεονέκτημα να γίνεστε πιστευτοί και αρεστοί. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για τα “λάθη” που έχουν γίνει στο άρθρο αλλά δε θα έχει σημασία. Όποιος ενδιαφέρεται ας κουραστεί για να ψάξει μόνος του την αλήθεια και οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να μην ασχολούνται και να αναμεταδίδουν τα ψεύδη πιστεύοντας ότι το πρόβλημα στη χώρα ήταν και είναι το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
    Ένα είναι σίγουρο. Οι χώρες πορεύονται ανάλογα με τους ανθρώπους τους.. και όσο οι άνθρωποι κάνουν “λάθη” είτε στα άρθρα τους είτε στη δουλειά τους είτε στις προσωπικές τους επιλογές, αυτό θα μεταφράζεται σε μια χειρότερη καθημερινότητα για όλους μας.

  • Τί να κρατήσεις και να το πιστέψεις και τι να αφήσεις από αυτά που γράφονται εδώ στα άρθρα και στις απόψεις αυτές, αλλά και από αυτά που ακούς και διαβάζεις στον τύπο την ΤV και στο internet, τα τελευταία χρόνια. Λες και ο απλός κόσμος είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά και να καταλάβει και να πιστεί από τις τόσες και διαφορετικές-αντικρουόμενες απόψεις, ή λές και έχει αυτός τις αποδείξεις για να κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως είναι αδιαφισβήττο το γεγονός οτι όλα τα κόμματα και κυρίως αυτά που έγιναν κόμματα εξουσίας είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα, ακι οτι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!!
    Επίσης είναι γεγονός οτι η Ελλάδα πάντοτε είχε με το ζόρι προστάτες, ξένες δυνάμεις, που μόνο προστασία, δικαιοσύνη και βοήθεια δεν της παρείχαν, αλλά την εκμεταλεύονταν με τον χειρότερο τρόπο και την απομυζούσαν, συνεπικουρούμενοι από τα ντόπια φιλαράκια τους. Και βέβαια η χώρα μας άν είχε ικανούς και πατριώτες ηγέτες, και δεν επηρρεαζόταν από την ξένη εξάρτηση θα μπορούσε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της από μόνη της, αλλά και να προοδεύσει και να μεγαλουργήσει, γιατί και ικανούς πολίτες έχει, και αυτάρκεια πόρων, ορυκτών και προιόντων υπάρχει, αλλά δυστυχώς τα πάντα ξεπουλήθηκαν, οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες έκλεισαν με την ευθύνη και την αδιαφορία κάποιων κυβερνώντων, όλοι υποτάχθηκαν σε επονείδιστες συμφωνίες-μνημόνια, τα σύνορα έγιναν διάτρητα, η χώρα ξέφραγο αμπέλι, απειλούμενη συνεχώς, η εγκληματικότητα στα ύψη. όπως και η ατιμωρησία, έγινε ξεπεσμός των ηθών, καταρράκωση των αξιών, των ανθρωπίνων σχέσεων, της οικογένειας, της γλώσσας, της Ιστορίας μας, των θεσμών, και η Θρησκεία μας επίσης βάλλεται καθημερινά!!

  • Πόσο μικρόμυαλοι και ηλίθιοι όλοι αυτοί που σκέφτονται πως δεν υπάρχουν τα παραπάνω σκάνδαλα. Είναι σαν να λες πως υπάρχει καπνός αλλά δεν υπάρχει φωτιά. Ανάλογα με την ένταση φυσικά. Πολλά λέγονται χωρίς να γίνονται και πολλά γίνονται χωρίς να λέγονται. Απλά είναι τόσο διεφθαρμένο το Ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εδώ και 40 χρόνια, που ολα σκεπάζονται, ολα διαγράφονται. Αποκλείεται να υπάρχει πιο άθλιο και διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης απο το Ελληνικό.. Εδώ φονιάς είσαι και ισόβια σημαίνει 20 χρόνια, ενω εξω ισόβια είναι ψόφος στη φυλακή. Για ποιά Ελλάδα μιλάτε? Είναι πολύ απλό. Ο όμοιος τον όμοιο. Εδώ συγκυβέρνηση έκαναν, έγιναν κώλος και βρακί, δεν θα καλύψει ο ένας τις απάτες του άλλου? Έλεος. Πόσο μα πόσο ηλίθιος λαός, ψηφίζει πάντα ονόματα από οικογένειες.. Αυτά έκαναν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα στην Ευρώπη. Και τώρα που υπάρχει επιτέλους έξοδος από μνημόνια, ανάπτυξη, 37 δις πλεόνασμα, και τόσα άλλα το δίνουν έτσι τυφλά στην 1 απο τις 2 πιο διεφθαρμένες παρατάξεις. Περιμένετε και θα δείτε!

Comments are closed.