Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε νέες κινεζικές εταιρείες στην λίστα αποκλεισμού

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε την Παρασκευή, ότι προσθέτει αρκετές κινεζικές εταιρείες και κρατικό ίδρυμα που ασχολείται με την υπερυπολογιστική χρήση με στρατιωτικές εφαρμογές, στον κατάλογο εταιρειών εθνικής ασφάλειας που τους εμποδίζει να αγοράζουν αμερικανικά εξαρτήματα και εξαρτήματα χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση περιορισμού των εξαγωγών που προσθέτει τις εταιρείες σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών, είναι η τελευταία προσπάθεια της διοίκησης Trump να περιορίσει την προσπάθεια των κινεζικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στην αμερικανική τεχνολογία εν μέσω ενός συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου.

Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε, ότι προσθέτει το Sugon, το Ινστιτούτο Πληροφορικής της Wuxi Jiangnan, το Higon, το ολοκληρωμένο κύκλωμα Chengdu Haiguang και την εταιρεία μικροηλεκτρονικής Chengdu Haiguang – μαζί με πολλά ψευδώνυμα των πέντε οντοτήτων – στον κατάλογο σχετικά με τις ανησυχίες για τις στρατιωτικές εφαρμογές των υπερυπολογιστών ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής της Wuxi Jiangnan ανήκει στο 56ο Ινστιτούτο Ερευνών του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ανέφερε το τμήμα εμπορίου, προσθέτοντας ότι «η αποστολή του είναι να υποστηρίξει τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της Κίνας». Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν προέβη σε κανένα σχολιασμό.

Πηγή:gulfnews.com

  •  
    20
    Shares
  •  
  •  
  • 20
  •