Τι περιμένω από τον Κώστα Μπακογιάννη!

Του Μιχάλη Ξηρουχάκη.

Κατ’ αρχήν θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας κ Μπακογιάννη.

Οι πολίτες της Πρωτεύουσας σας δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε έργο και να αποδείξετε ότι η Αθήνα δεν είναι ένα σκαλοπάτι για τη περαιτέρω εξέλιξη σας στην πολιτική.

Καλό θα είναι να είστε εσείς αυτός που θα προχωρήσει τον Δήμο πολλά βήματα παραπέρα από την απλή διαχείριση της καθημερινότητας και των γνωστών (άλυτων) προβλημάτων της πόλης.

Να γίνετε  αυτός που με τις ρηξικέλευθες κινήσεις και τα έργα του θα αφήσει το αποτύπωμα του ως πιο επιτυχημένος Δήμαρχος της!

 

Πως μπορεί να γίνει αυτό ;

Είναι εύκολο να γίνει, αν αφήσετε στην άκρη κάθε σκέψη για το μετά και ασχοληθείτε με το τώρα  τα 5 χρόνια της επερχόμενης θητείας σας στον Δήμο, σαν να είναι ανάγκη ζωής.

Ανάγκη να σώσετε σας γιατρός έναν βαριά  ασθενή, έναν άνθρωπο που πρέπει να κάνετε άμεσα τα πάντα για να τον κρατήσετε στην ζωή και να του δώσετε αυτό που οι προηγούμενοι Δήμαρχοι του στέρησαν.., την ελπίδα!

 

Τι ενέργειες θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας ;

 Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων

Δημιουργείστε ένα δίκτυο τουλάχιστον 20-30 ποδηλατοδρόμων ώστε να έχουν πρόσβαση οι πολίτες με ηλεκτρικά η μηχανικά ποδήλατα ή πατίνια στο κέντρο της Αθήνας από όλες τις εισόδους της Πόλης, πχ. Βόρεια /Ανατ /  Δυτ / Νοτ  Προάστια. Κάποτε έλεγαν πως τα ποδήλατα δεν είναι η λύση για την Αθήνα λόγω των ανηφόρων και της δύσκολης μορφολογίας του εδάφους.

Αν και αυτό δεν ίσχυε, η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων η και των  ηλεκτρικών πατινιών λύνει το πρόβλημα μια για πάντα.

Αν σε έναν δρόμο 8 μέτρων χαράξουμε μία λωρίδα ποδηλατόδρομου 2 μέτρων ( 2μ ορίζουν οι προδιαγραφές), τότε θα χάσουμε μεν μία πλευρά στάθμευσης αλλά θα πετύχουμε την κυκλοφορία των ποδηλάτων ( 2 ποδηλάτες μπορούν να κυκλοφορούν παράλληλα στα 2μ.) !!!  Φανταστείτε λοιπόν αν δώσουμε σε κάθε είσοδο της Αθήνας 2- 4 δρόμους για τα ποδήλατα τι δυναμική και τι αισιοδοξία θα δημιουργηθεί στους κατοίκους της πόλης!

Θα έχουμε λιγότερα αυτοκίνητα και μείωση των καυσαερίων, δηλαδή μια καθαρή οικολογική και υγιή/αθλητική λύση για τους πολλούς ποδηλάτες τις Αθήνας και των περιχώρων της.

Να είστε σίγουρος ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα κινούνται με ποδήλατο στο κέντρο θα είναι τετραψήφιος, πάνω από 20.000. Εννοείτε πως χρειάζονται και υποδομές παρκινγκ για τα ποδήλατα αλλά και για τα αυτοκίνητα που κινούνται στους χώρους των ποδηλατοδρόμων.

Πρακτικά η εν λόγω πρόταση είναι εφαρμόσιμη. Και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βρεθούν και Ιδιωτική Πόροι ή ακόμη και Χορηγίες να την στηρίξουν.

Βοήθεια σε τεχνογνωσία με συγκοινωνιολόγους μπορούν να δώσουν και Ευρωπαϊκές Χώρες όπως η Δανία, στην Κοπεγχάγη του 1 εκατομμυρίου κυκλοφορούν καθημερινά 40.000 ποδήλατα στο δρόμο.

Εξάρχεια

Σε συνεργασία με την νέα κυβέρνηση και όλα τα κόμματα είναι επιτακτικό να καθαρίσουν  τα Εξάρχεια. Είναι ανεπίτρεπτο ο τόσο όμορφος χώρος των Εξαρχείων γύρω από τον Λόφο του Στρέφι να είναι η βάση αυτών που κάθε τόσο σπάνε το κέντρο της Αθήνας.

Να σας θυμίσω ότι την δεκαετία του ’80 η Πλάκα ήταν ένας επικίνδυνος χώρος και με την παρέμβαση της Πολιτείας το θέμα τακτοποιήθηκε μια για πάντα οριστικά.

 Ιστορικό Κέντρο

Καθαρίστε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από μετανάστες, ζητιάνους κλπ., ώστε οι Αθηναίοι αλλά και τα εκατομμύρια των τουριστών να χαίρονται την πόλη κυκλοφορώντας με ασφάλεια και άνεση. Πρέπει να γίνει αυτό για να χαρούμε επιτέλους την ομορφιά της πόλης μας και νοιώσουμε υπερήφανοι για αυτήν.

Πάρκα / Χώροι Πρασίνου

Ο Βασιλικός Κήπος, το Πεδίο του Άρεως, το Γουδί, και όλοι οι χώροι πρασίνου να καθαρίζονται, και να Συντηρούνται ανελλιπώς. Να διαφημιστεί η χρήση των χώρων αυτών ώστε να γίνουν πόλος έλξης για τους Αθηναίους. Να δοθεί η εικόνα μια άλλης Αθήνας καθαρής με χώρους πρασίνου που θα τους χαίρονται οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της,

Εάν μπείτε στο Δημαρχία με αυτά που προαναφέραμε στην φαρέτρα σας, τότε το μέλλον θα είναι πολύ αισιόδοξο πρωτίστως για την Αθήνα και τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της και οπωσδήποτε για εσάς τον ίδιο.

Καλή αρχή σας εύχομαι.

Μιχάλης Ξηρουχάκης.

  •  
    41
    Shares
  •  
  •  
  • 41
  •