Δυσάρεστη έκπληξη για τους traders ψηφιακών νομισμάτων στην Ιαπωνία

Οι traders ψηφιακών νομισμάτων με έδρα την Ιαπωνία, δεν δήλωσαν τα κέρδη τους από το trading ύψους 10 δις. γιεν (93 εκατ. δολάρια) τα τελευταία χρόνια μέχρι το Μάρτιο του 2019, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Σύμφωνα με την Asahi, περίπου 30 επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, και 50 άτομα, δεν έχουν δηλώσει τα έσοδά τους από συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων από τον Μάρτιο, διότι υπόκειται σε υψηλό φόρο αυτό το είδος εισοδήματος.

Μέχρι σήμερα, οι ιαπωνικές φορολογικές αρχές αναφέρουν ότι θεωρούν τα έσοδα από κρυπτογράφηση ως διάφορα έσοδα, τα οποία φορολογούνται με 55%. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι τοπικές οντότητες που κερδίζουν πάνω από 200.000 γιεν (1.850 δολάρια) σε αυτά τα έσοδα σε ετήσια βάση υποχρεούνται να το αποκαλύψουν, σημειώνει το άρθρο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή στη βιομηχανία, η ιαπωνική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο σύστημα το οποίο θα εξουσιοδοτεί την Εθνική Φορολογική Υπηρεσία (NTA) να ζητά πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα από κρυπτογραφικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων και διευθύνσεων. Αναμένεται να εφαρμοστεί τον Απρίλιο του 2020, ο νέος νόμος θα επιτρέψει στη NTA να ζητήσει δεδομένα, κυρίως για εκείνους τους χρήστες των οποίων τα κέρδη από crypto ανήλθαν σε πάνω από 10 εκατ. γιεν (88.700 δολάρια).

Πηγή:cointelegraph.com