Τι σημαντικό για τον Γενικό Δείκτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χ.Α;

Διατηρήθηκε και σήμερα το θετικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 794,63 μονάδες με άνοδο 2,32%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 355,2 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 27,64 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 70 κινήθηκαν ανοδικά, 31 πτωτικά, και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που επικράτησαν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στο χαμηλό των 773,64 μονάδων, το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύθηκε στη συνέχεια, με τους επενδυτές να εστιάζουν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, και ειδικότερα στις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank. Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον διατηρήθηκε και στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, οδηγώντας τον γενικό δείκτη στο υψηλό των 792,85 μονάδων.

Η αλλαγή κλίματος που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, δείχνει να διατηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων.

Πολύ κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης ολοκλήρωσε σήμερα ο γενικός δείκτης, ο οποίος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πραγματοποίησε όγκο μεγαλύτερο του μέσου όρου των τριάντα ημερών (53,91 εκατ. τεμάχια). Η σημαντική αντίσταση των 787 μονάδων ξεπεράστηκε σήμερα με σχετική ευκολία, με την επόμενη να βρίσκεται στις 797 μονάδες, με την σημαντικότερη στις 857 μονάδες.

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα ολοκλήρωσε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, σχηματίζοντας μάλιστα «χρυσό σταυρό», με την προσοχή να εστιάζεται στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, οι οποίες και αναμένεται να αυξήσουν ή όχι τις πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 769 μονάδες.

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα ολοκλήρωσε και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία «χρυσού σταυρού», με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,0902 ευρώ.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και σήμερα η μετοχή της Eurobank, η  οποία διατήρησε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,9149 ευρώ.

Η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση για την Eurobank σε CCC+ από CCC, διατηρώντας την αξιολόγηση CCC+ για την Alpha Bank, και CCC για την Τράπεζα Πειραιώς.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,988% με πτώση 0,25%, και της δεκαετίας στο 3,173% με οριακή άνοδο 0,03%.

  •  
    14
    Shares
  •  
  •  
  • 14
  •