Η Κύπρος γυρίζει σελίδα προς πατριωτικά και αριστερά κόμματα; Ανατρεπτικά τα exit-polls

Καθώς οι κάλπες στην Κύπρο έκλεισαν, και τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll, απ;o σειρά τηλεοπτικών σταθμών βγαίνουν, φανερώνεται μια τελείως διαφορετική εικόνα στο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, από εκείνη που είχε φανεί από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ως τώρα.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των exit polls (πηγή cyprus-mail.com) είναι τα ακόλουθα.

Αν τα αποτελέσματα των Exit polls δείχνουν μια καλή απεικόνιση των πραγματικών αποτελεσμάτων στην Κύπρο, αυτά δείχνουν μόλις  1,5% διαφορά μεταξύ του συντηρητικού ΔΗΣΥ και του αριστερού ΑΚΕΛ.

Αυτό, αν επαληθευτεί, αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή καθώς, τις τελευταίες μέρες, οι δημοσκοπήσεις (ft.com) έδειχναν 5,5% διαφορά υπέρ του ΔΗΣΥ, όπως φαίνεται ως ακολούθως!

Ακόμη χειρότερα, το 31% που παίρνει το ΔΗΣΥ είναι 6,5% πτώση σε σχέση με το ….37,75% που είχε πετύχει στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014.

Αντίθετα, το 29,5% που δείχνει να παίρνει το αριστερό ΑΚΕΛ, δίνει 2,5% κέρδος σε σχέση με το 26,98% που είχε πετύχει στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014!

Ουσιαστικά η απόσταση 8% μεταξύ των δυο κομμάτων σχεδόν μηδενίστηκε τώρα, οδηγώντας σε πολιτικές ανατροπές.

Κέρδη προκύπτουν και για το κεντρώο ΔΗΚΟ, που στάθηκε συνεπές με την πατριωτική του στάση, το οποίο αυξάνει το ποσοστό του από 10,8% που ειχε σε…13%!

Επίσης κέρδος προκύπτει για το πατριωτικό σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ που κερδίζει 1,2% και από 7,8% που είχε φαίνεται να πηγαίνει σε 9%.

Το εθνικιστικό ΕΛΑΜ επίσης φαίνεται να παγιώνει ποσοστό 8% περίπου.

new-economy.gr

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •