Μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων στο Instagram

Διαρροή προσωπικών δεδομένων 49 εκατ. χρηστών πραγματοποιήθηκε στο instagram, δημιουργώντας νέες αμφιβολίες για την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη διαρροή πραγματοποιήθηκε στη βάση δεδομένων που ήταν εκτεθειμένη στο Amazon Web Services. Η διαρροή αφορούσε λογαριασμούς 49 εκατ. χρηστών, κυρίως διασημοτήτων και εταιρικούς, οι οποίοι περιελάμβαναν προσωπικές φωτογραφίες, αριθμούς followers, τοποθεσίες, τηλεφωνικούς αριθμούς, και e-mails.

Η διαρροή ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Anurag Sen, ο οποίος επικοινώνησε στη συνέχεια με το TechCrunch για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της βάσης δεδομένων. Οι πληροφορίες ανήκαν σε μια εταιρεία κοινωνικών μέσων στην Ινδία με το όνομα Chtrbox, η οποία πληρώνει influencers να ανεβάσουν διαφημιστικό υλικό στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Το Facebook, η μητρική εταιρεία του Instagram, ανακοίνωσε ότι ερευνά το ζήτημα για να βρει αν όλοι οι χρήστες ανήκαν στο Instagram ή και αλλού, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται και με τη Chtrbox για να διαπιστωθεί πώς έγιναν αυτά τα δεδομένα διαθέσιμα δημοσίως.

Πηγή:zougla.gr