Έντονα προβλήματα καταγράφονται στην αγορά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων

Ο τερματισμός λειτουργίας του Coinnest στις 18 Απριλίου, ένα από τα σημαντικότερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στη Νότια Κορέα, εμφάνισε έντονη βιαιότητα στην αγορά τους τελευταίους δεκαέξι μήνες, η οποία τερματίστηκε αμέσως μόλις το bitcoin στο ιστορικό υψηλό των $20.000.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το προηγούμενο έτος, τα περισσότερα ανταλλακτήρια – με την εξαίρεση ορισμένες πλατφόρμες που θεωρούνται ότι έχουν πραγματικό ημερήσιο όγκο από την Bitwise Asset Management – έχουν δυσκολευτεί να διατηρήσουν μια σταθερή εισροή εσόδων.

Η περίοδος της bear market ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τις μικρές συναλλαγές, που είναι γνωστό ότι διογκώνουν σημαντικά τους όγκους τους, ώστε να οδηγήσουν τους χρήστες σε κορυφαίες πλατφόρμες δεδομένων, όπως το CoinMarketCap.

Τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν απότομα λόγω της γενικής μείωσης των ημερήσιων όγκων για μικρές συναλλαγές, όπως το Korbit στη Νότια Κορέα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον επιβίωσης. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων τους μέσω των αμοιβών που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των συναλλαγών. Όταν μειώνονται οι ημερήσιοι όγκοι, ακολουθεί πτώση στα έσοδα.

Πηγή:cointelegraph.com

  •  
    15
    Shares
  •  
  •  
  • 15
  •