Προβληματισμός και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Επέστρεψε στα κέρδη σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 758,97 μονάδες με άνοδο 0,63%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 43,08 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων στα 2,71%, και 58 μετοχές να κλείνουν ανοδικά, 41 πτωτικά, και 97 να παραμένουν αμετάβλητες.

Παρά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε ο γενικός δείκτης στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, φθάνοντας έως το υψηλό των 765,85 μονάδων, δεν κατάφερε στη συνέχεια να διατηρήσει τα κέρδη του, υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα, έως και το χαμηλό των 755,87 μονάδων, ολοκληρώνοντας όμως σε θετικό έδαφος παρά τις πιέσεις που δέχονται και σήμερα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις επικράτησαν κατά την σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από τις χθεσινές πιέσεις, με τον προβληματισμό να διατηρείται, καθώς ο γενικός δείκτης διατήρησε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το σήμα πώλησης, ολοκληρώνοντας κάτω από την ανοδική γραμμή  τάσης για δεύτερη μέρα. Η αντίσταση βρίσκεται στις 787 μονάδες, και η στήριξη στις 748 μονάδες.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε αυτή της ΔΕΗ η οποία ενισχύθηκε 4,48% κλείνοντας στα 1,40%, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,4827 ευρώ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,258% με οριακές απώλειες 0,04%, και της δεκαετίας στο 3,351% με άνοδο 0,12%.

Στα σημαντικότερα εταιρικά νέα:

Σε συνέχεια της από 07 Μαΐου 2019 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών των εταιριών «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ» και «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 5 του ν.3371/2005, οι μετοχές των εταιριών αφαιρούνται από τα συστήματα διαπραγμάτευσής του, από την Τετάρτη 08 Μαΐου 2019.

Η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρία Πληροφορικής, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Kenya Police Sacco Limited, κορυφαίο συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (SACCO) στην Κένυα, για την παροχή λύσεων Profits® Sacco Core Banking System και i-Profits® Internet Banking Solution. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένες λύσεις από την INTRASOFT για τις ανάγκες των SACCOs στην αγορά της ανατολικής Αφρικής.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    20
    Shares
  •  
  •  
  • 20
  •