Οι σλαβόφωνοι Ελληνες, το κατάπτυστο άρθρο του BBC, και το κόλπο των μυστικών υπηρεσιών με την Μακεδονία μας

Με σημερινό άρθρο του το BBC, η σωστότερα ‘αρθρο του BBC’ ανακινεί , τεχνηέντως μπερδεύοντας γλωσσικά με εθνικά θέματα, το λεγόμενο ‘Μακεδονικό θέμα.
Η ποιότητα του άρθρου φαινεται εξαρχής απο ενα και βασικό πράγμα , το άρθρο ειναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ!

Πως ξεκινάει το άρθρο του BBC

Το αρθρο με τον τιτλο Η αόρατη Ελληνικη μειονότητα- οι Μακεδόνες Σλαβοι’ ( ‘Greece’s invisible minority – the Macedonian Slavs’)

ξεκινάει με τις φρασεις…

Με την επικύρωση συμφωνίας με την πρόσφατα μετονομασθείσα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Και όμως έχει αρνηθεί την ύπαρξη της μακεδονικής μειονότητας για δεκαετίες, λέει η Μαρία Μαργαρόνη. Θα αλλάξει κάτι τώρα;
και συνεχίζει…

Ο κ. Φωκάς, 92 ετών, στέκεται κατ ‘ευθείαν ως δόρυ στα μαύρα δερμάτινα μπρουτζάκια και το γαλάζιο γαλάζιο του, που μόλις άφησε το έμβολο και το ελεφαντόδοντο που έφερε από τη Ρουμανία ο παππούς του πριν από έναν αιώνα. Το μυαλό του και η μνήμη του είναι τόσο έντονα όσο η στολή του. Ένας συνταξιούχος δικηγόρος, ο κ. Φωκάς μιλάει τον άψογο επίσημο Έλληνα με μια ξεχωριστή γλώσσα: η μητρική του γλώσσα είναι μακεδονική, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τη βουλγαρική και μιλάει εδώ και αιώνες σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων. Στο σύγχρονο σπίτι του γιου του σε ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα, με οδηγεί στην οδυνηρή ιστορία της μη αναγνωρισμένης σλαβικής μειονότητας της Ελλάδας.’

Η ιστορία που αφηγείται το BBC, κομμάτι -κομμάτι

Αργότερα, συνεχίζει με περιγραφη απο την…προπολεμικη εποχή, κατα τη διαρκεια των….Βαλκανικων πολέμων, που υποψιν ο κος Φωκας τοτε ηταν….9 ετων!

‘Οι Σλαβομακεδόνες βρήκαν τον εαυτό τους διχασμένο μεταξύ αυτών των τριών νέων κρατών. Στην Ελλάδα, ορισμένοι εκδιώχθηκαν. όσοι παρέμειναν ωθήθηκαν να αφομοιωθούν. Όλα τα χωριά και οι πόλεις με μη ελληνικά ονόματα έλαβαν νέα, τα οποία επέλεξε μια επιτροπή μελετητών στα τέλη της δεκαετίας του 1920, αν και σχεδόν ένας αιώνας αργότερα μερικοί «ντόπιοι» εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παλιά.’

Παραλειπει να αναφερει, φυικα το γνωστο ότι εγιναν ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, με βαση τις τοτε συμφωνιες. Και συνεχιζει…

‘Ο κ. Φωκάς θυμάται ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούν θρηνους σε κηδείες και ακούν στα παράθυρα για να πιάσουν κάποιον που μιλάει ή τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα. Υπήρχαν αγωγές, απειλές και ξυλοδαρμοί.’

και αργοτερα συνεχίζει….

Όταν η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία εισέβαλαν στην Ελλάδα το 1941, μερικοί σλαβικοί ομιλητές χαιρέτισαν τους Βούλγαρους ως πιθανούς απελευθερωτές από το καταπιεστικό καθεστώς του Μεταξά. Αλλά πολλοί σύντομα εντάχθηκαν στην αντίσταση. (Η Βουλγαρία συνέταξε το ανατολικό τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας από το 1941 έως το 1944, διαπράττοντας πολλές φρικαλεότητες, πολλοί Έλληνες αποδίδουν εσφαλμένα αυτά στους Μακεδόνες, τους οποίους αναγνωρίζουν ως Βούλγαροι).’

Εδω, σε εισαγωγικά, το αρθρο παραδεχεται τις Βουλγαρικες και Γερμανικες φρικαλεότητες. το αρθρο αναφέρεται στα εγκλήματα του δικτάτορα Μεταξά, με ρετσινόλαδο, προς τους Αριστερων αντιλήψεων πολίτες, αλλά σκόπιμα μπερδεύει τα πολιτικά εγκλήματα (που ηταν απαράδεκτα, αλλά ήταν κανόνας εκεινη την εποχη, παγκοσμίως) με το θέμα περι ‘έθνοτητας’ που προσπαθεί να αποδείξει.

Το αρθρο αναφέρει ότι ‘είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των σλαβικών ομιλητών ή των απογόνων των εθνοτικών Μακεδόνων στην Ελλάδα‘.

συνεχίζει ότι ο ‘ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος εκτιμά ότι περισσότεροι από 100.000 εξακολουθούν να ζουν στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας’,(αγνωστο πως το υπολόγισε)  …..’ αν και μόνο 10.000 έως 20.000 θα αναγνωριστούν ανοιχτά ως μέλη μιας μειονότητας – και πολλοί άλλοι είναι υπερήφανοι ελληνικοί εθνικιστές.

Εδω να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το, κατά πολλούς χρηματοδοτούμενο απο τον Σόρος, ‘Παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι’  οι Λεωνίδας Εμπειρίκος όπως και οι γνωστοι για τις ‘ανιστόρητες’ απόψεις τους Παναγιώτης Δημητράς,  και Δημήτρης Λιθοξόου, όπως και οι Νίκος Γιαννόπουλος, ειναι εκεινοι οι 4 που προώθησαν την αυτοαποκαλουμενη ‘εθνοτητα’!

Συμπέρασμα

Κάλλιστα μπορει να εχει γραφει απο τον αρχηγό του μειονοτικού ‘Ουρανιου Τοξου’, να ειναι ενα ακόμη φαντασιακό αρθρο κάποιων παρακμιακών δημοσιογραφων του BBC, ή να έχει γραφτει κατά παραγγελίαν (οπως συχνα-πυκνα γίνεται) απο ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ξενων κρατων.
Το αρθρο έχει γραφτεί με το ψευδωνυμο του ‘κυρίου Φωκά’, αλλά η ολη επιχειρηματολογία, παραπέμπει σε ‘συνεντεύξεις’ και ‘ιστορικές αναδρομές’ που ένας απλός 92χρονος συγγραφέας, θα ηταν δυσκολο να κανει, ή να περιγραψει με αναμφισβητητη ιστορικη ακριβεια. Αναμφισβητητα υπάρχουν καποιες χιλιάδες σλαβόφωνοι, όπως και ομιλουντες αλλες γλωσσες. Ομως, σε μια εποχή, που σε όλα τα κρατη υπάρχουν πάνω απο 1 γλώσσες (ξεκινωντας απο την Βρετανία, ΗΠΑ κλπ), το να μπερδεύει κάποιος σκόπιμα τη γλώσσα με την εθνότητα, και τις διώξεις των αριστερών απο τον φασίστα Μεταξα, βαφτιζοντας τες διώξεις ‘Μακεδόνων’ ξεπερνά τα επίπεδα επιστημονικής φαντασίας που μας συνηθισαν τα κωμικα αρθρα του BBC με τα οποια δυσφήμισαν την Ελλάδα ακόμη και επι Ολυμπιακών Αγώνων, με κωμικους ‘δημοσιογραφους’ να κανουν ρεπορταζ στις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακο χωριό, πριν αυτες ειναι έτοιμες. Η ανθελληνικη προπαγάνδα, το ανθελληνικό μένος, του BBC αποτελεί κατι συστηματικό και χρηζει αντιμετώπισης. Ξεπερνά τα επίπεδα των συμφερόντων της Αγγλίας και περνάει σε μεταφυσικά επίπεδα, που χρηζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

 

new-economy.gr

Το αρθρο του BBC

 

 •  
  242
  Shares
 •  
 •  
 • 242
 •  

One thought on “Οι σλαβόφωνοι Ελληνες, το κατάπτυστο άρθρο του BBC, και το κόλπο των μυστικών υπηρεσιών με την Μακεδονία μας

 • Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι Ελληνικά. Δεν γίνεται να κρίνεις άλλους για γλωσσικό ζήτημα και να γράφεις ασυντακτα ακατανόητα την γλώσσα που υπερασπίζεσαι!
  Έλεος πια!
  Αγράμματοι …

Comments are closed.