Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΚΜ στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Πιστός στο ραντεβού του με τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τους μοίρασε και φέτος δώρα, στολίδια και ευχές, στην εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Το Βαλιτσάκι της Αγάπης».

Το «Βαλιτσάκι της Αγάπης» υλοποιείται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την εποπτεία της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του Κέντρου Άννας Μυκωνίου, επισκέπτεται νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, γηροκομεία και διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους, για να φέρει χαμόγελα και κέφι στις μέρες των Χριστουγέννων.

Εκτός από τα δώρα, τα νοσηλευόμενα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μοναδικό «σόου μαγείας», από τον μάγο Marmelo Manizates, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τους μοίρασε δώρα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο των κλινικών.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε τα παιδιά, τους έδωσε τα δώρα τους και συνομίλησε με γονείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τις γιορτινές αυτές μέρες φροντίζει να είναι κοντά στους νοσηλευόμενους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη φροντίδας, για να μην αισθάνονται μόνοι. Πιστοί στο ραντεβού μας δώσαμε σήμερα χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και πιστεύω ότι με την πρωτοβουλία μας, το ‘Βαλιτσάκι της Αγάπης’, δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικο κλίμα στο νοσοκομείο. Το χαμόγελο είναι το καλύτερο γιατρικό για τα παιδιά και τους γονείς τους και η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους εμάς. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσους δοκιμάζονται και έχουν προβλήματα με το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία. Κουράγιο σε όλους, αισιοδοξία και χαμόγελο. Περαστικά και γρήγορα στο σπίτι τους. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, για το έργο τους».