Προσοχή στα παλτά γιατί έχει πιάσει κρύο και έχουν βγει αρκετοί να σας τα σερβίρουν

Φίλοι μικρομέτοχοι η στήλη σήμερα για χριστουγεννιάτικο δώρο σας αποκαλύπτει τα σχέδια που εξυφαίνονται για ορισμένες εταιρείες.

Ως γνωστόν, φίλοι μικρομέτοχοι, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι κανονική μπανανία.

Ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα, ιδιαίτερα στους μικρομετόχους. Πρώτος διδάξας ο όμιλος Στασινόπουλου. Τις συγχωνεύσεις-απορροφήσεις τις έχει για πρωινό με σχέσεις ανταλλαγής πάντα υπέρ του συμφέροντος του ομίλου.

Φίλοι μικρομέτοχοι, πρόσφατα η κυβέρνηση του Ερντογάν που όλοι έχουν κάτι αρνητικό να πουν, ακύρωσε το διαγωνισμό της λοταρίας επειδή κατέβηκε μόνο μία κοινοπραξία, η ΙΝΤΡΑΛΟΤ με τον Τούρκο συνέταιρό της. Στην Ελλάδα θα προχωρούσε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !!!!!

Φίλοι μικρομέτοχοι, πρέπει να μπορείτε να διαβάζετε πίσω από τις γραμμές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης στην συγκεκριμένη συγκυρία έγινε πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και όχι της ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Όσοι έχουν δει τους ισολογισμούς της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ αντιλαμβάνονται άμεσα ότι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ έχει τεράστιο πρόβλημα, τα ίδιά της κεφάλια έχουν καταποντιστεί, χρειάζεται άμεσα λεφτά.

  • Τώρα, επειδή δεν υπάρχει ξένος για να βάλει λεφτά για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το σενάριο το οποίο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει είναι να απορροφήσει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ την ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
  • Έτσι θα φτιαχτούν τα ίδια κεφάλαια και θα μπορέσει η καινούργια εταιρεία μίνιμουμ μέχρι και το 2020 να μην έχει κανένα πρόβλημα.
    Στην πορεία φυσικά θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί συνέταιρος να βάλει λεφτά στην αμερικάνικη θυγατρική.
  • Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2021 η ΙΝΤΡΑΛΟΤ θα γυρίσει σε κέρδη σε επίπεδο μητρικής, έτσι θα έχει περάσει την καταιγίδα χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  • Εμείς πιστεύουμε, ότι εφόσον προχωρήσει η συγχώνευση αυτή θα γίνει υπέρ των μετόχων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Φίλοι μικρομέτοχοι όμως ετοιμαστείτε και για άλλη συγχώνευση. Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, οι αδελφοί Καλλιτσάντση πλήρωσαν μέχρι και 2.15€ για να αγοράσουν μετοχές του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και πήραν και δάνειο για να το κάνουν.

  • Συγχρόνως, έχουν πει απερίφραστα ότι η εταιρεία ΑΝΕΜΟΣ δεν πωλείται γιατί πιστεύουν στο μέλλον του κλάδου.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο όμιλος επεξεργάζεται ήδη σχέδιο απορρόφησης του ΑΝΕΜΟΥ από τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και φυσικά η συγχώνευση θα γίνει υπέρ των μετόχων του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ.

Εμείς θεωρούμε ότι και στις δύο περιπτώσεις οι διοικήσεις έχουν δίκιο. Και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ πρέπει να απορροφήσει την ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ τον ΑΝΕΜΟ. Φυσικά, όλο το παιχνίδι είναι η σχέση ανταλλαγής ….

Τέλος, πριν τρεις βδομάδες, έγινε μια εξέλιξη η οποία θα έχει μεγάλο χρηματιστηριακό αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πιο συγκεκριμένα, 401 διαχειριστές κεφαλαίων με 32 τρις δολάρια υπό διαχείριση ξεκίνησαν την THE INVESTOR AGENDA. Ο στόχος τους είναι τα χρήματα αυτά να τοποθετηθούν σε μετοχές εισηγμένων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο που επενδύουν κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά όχι μόνο. Η άποψή μας είναι ότι ο κλάδος των ΑΠΕ θα είναι το απόλυτο χρηματιστηριακό Play της επόμενης πενταετίας.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη, καλά κέρδη και καλά Χριστούγεννα και προσοχή στα παλτά γιατί έχει πιάσει κρύο και έχουν βγει αρκετοί να σας τα σερβίρουν.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

Πηγή:mikrometoxos.gr

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. 


Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr