Πόρισμα σοκ για την Folli Follie: Mαϊμού ισολογισμοί – »Στον αέρα» 5000 εργαζόμενοι

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Alvarez & Marsal που έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie, τα οικονομικά της εταιρίας ήταν πλήρως αναληθή και μάλιστα οι αποκλίσεις είναι τερατώδεις.

Ενδεικτικά ενώ στον ισολογισμό της εταιρίας που δημοσιεύθηκε για το 2017, τα έσοδα από την δραστηριότητα στην Ασία ανέρχονταν σε 1,1 δισ δολάρια, η έρευνα της Alvarez & Marsal τα βρήκε μόλις στα 116 εκατ. απόκλιση δηλαδή σχεδόν ένα δις δολάρια.

Επιπλέον «λείπουν» από το ταμείο περί τα 300 εκατ. ευρώ που με την Alvarez & Marsal, αλλά ήταν υπερτιμημένα κατά κάποια έτη φωτός.

Τα αποθέματα είναι μόλις 33,873 εκατ. δολάρια από 581,681 εκατ. δολάρια που εμφάνιζε η εταιρεία και φυσικά τα τραπεζικά διαθέσιμα φτάνουν στα μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.

Αγωνία για τους 5000 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στον αέρα, μιας και βλέπουν την εταιρία να οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την εταιρεία στην ανακοίνωσή της «προκύπτει ότι τα στοιχεία αυτά, εφόσον οριστικοποιηθούν από ορκωτό ελεγκτή, μεταβάλλουν σημαντικά την εικόνα του ομίλου σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 (26 Απριλίου 2018) για τις οποίες ο ορκωτός ελεγκτής ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου (16 Ιουλίου 2018).

Σύμφωνα με το πόρισμα της Alvarez & Marsal δεν διαπιστώθηκε υπεξαίρεση χρημάτων ή άλλη κατάχρηση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος και ιδρυτής της Εταιρείας κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος δήλωσε τα εξής:

Με βαρύτατη θλίψη και εν μέσω της σωβούσας κρίσης για την Εταιρεία μας, την οποία ίδρυσα και υπηρέτησα επί 36 χρόνια, παραιτούμαι σήμερα από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο ζήτησα να πράξει και η σύζυγος μου, με την οποία μαζί υπηρετήσαμε την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου με αποτέλεσμα η παρούσα δυσάρεστη εικόνα στα οικονομικά του ομίλου. Ωστόσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υιό μου Γεώργιο Κουτσολιούτσο ο οποίος με επιτυχία διαχειρίζεται την κρίση με την συνδρομή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του καταξιωμένου επιτελείου του και δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός τους στο δύσκολο έργο τους με ότι κριθεί απαραίτητο.

Πηγή:dikaiologitika.gr

  •  
    74
    Shares
  •  
  •  
  • 74
  •