Αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλο Novartis – «Κελαηδάει» στην τηλεόραση

Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον, φορώντας ράσο με κουκούλα καθολικού καλόγερου και μια άσπρη μάσκα, ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του FBI στην υπόθεση Novartis, απεικονίζεται στην φωτογραφία που αποκαλύπτει το dikastiko.gr να δίνει συνέντευξη.

Απέναντι του βρίσκεται μια δημοσιογράφος του ελβετικού τηλεοπτικού σταθμού RSI, το οποίο γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση, αλλά και η ομάδα του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, που συνδράμει νομικά τους μάρτυρες.

Το ελβετικό κανάλι , πήρε άδεια από την αμερικανική Δικαιοσύνη ώστε να γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμβόλαιο βάση του οποίου η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας, η οποία εκκρεμεί στην Αμερική και αφορά την φαρμακοβιομηχανία.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας φορά την καλογερική κουκούλα και το ράσο που συμβολίζει κατά τους Αμερικανούς «το καλό» και άσπρη μάσκα, ώστε να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με το συμβολισμό να είναι βέβαια στο λευκό χρώμα της μάσκας.

Οι Ελβετοί που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την έρευνα έχουν κάνει γυρίσματα και στην Ελλάδα και ακολούθησαν την νομική ομάδα του Παύλου Σαράκη, ο οποίος ήταν αυτός που εμφάνισε τους 3 μάρτυρες στο FBI και την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έγινε Αύγουστο του 2016 (όταν εμφανίστηκαν δυο μάρτυρες) και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2017 όταν εμφανίστηκε τρίτος μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται και ο πιο σημαντικός.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η νομική ομάδα Σαράκη μετέβη στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τους Αμερικανούς καθώς η διπλή έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο έρευνες σε βάρος της εταιρίας και μόνον, που αφορούν στις αστικές ευθύνες (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και στις ποινικές (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο κατά της εταιρίας.

Ακολούθως κι αφού απαγγελθούν κατηγορίες θα ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα συμβιβαστεί.

Η πολυεθνική πάντως θέλοντας να δείξει και ότι συνεργάζεται προσέλαβε πρόσφατα ως νομικό της σύμβουλο τον Klause Moosmayer αναθέτοντάς του την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου.

Πρόκειται για έναν νομικό με τεράστια πείρα σε τέτοιους ελέγχους και είναι αυτός μάλιστα που είχε διενεργήσει ανάλογη έρευνα και στην Siemens.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πίεση εκ μέρους των Αμερικανών ώστε να ολοκληρωθεί και η Ελληνική έρευνα την οποία διενεργεί η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη και αφορά και πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή:tribune.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •