«Το Facebook έχει μετατραπεί σε χειραγωγητικό όργανο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών»

Τη θέση ότι το Facebook έχει μετατραπεί σε χειραγωγητικό όργανο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και μοχλό επιρροής της εσωτερικής πολιτικής άλλων χωρών εξέφρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Το Facebook συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο της σκληρότερης λογοκρισίας… Το Facebook που έχει παρουσιαστεί και εγκαθιδρυθεί ως μέσο ελεύθερης επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου, τώρα μετατρέπεται σε όργανο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ώστε να καθαρίσουν τον χώρο της πληροφορίας από τα υλικά που δεν θέλει η Ουάσινγκτον» τόνισε συγκεκριμένα η Ζαχάροβα.

Ως παράδειγμα παρουσίασε τη συμφωνία μεταξύ του Facebook και του Ατλαντικού Συμβουλίου που έχει ως στόχο να εμποδίσει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σε εκλογικές αναμετρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη διαδικασία «χειραγωγητική», επισημαίνοντας ότι αποτελεί «εξαπάτηση».

«Οι ίδιοι οι μαχητές των ελεύθερων δημοκρατικών εκλογών και της καθαρότητας του χώρου της πληροφορίας έχουν εμπλακεί στα ζητήματα άλλων κρατών και στην εξάπλωση ψεύτικων πληροφοριών» είπε.

Η κα Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι, κάτω από το πέπλο της καταπολέμησης των ψεύτικων ειδήσεων, το Facebook σκοπεύει να ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Πηγή:zougla.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •