Πράκτορας της ΕΥΠ, καταδικασμένος για κατασκοπεία, συνελήφθη στα καμένα

Ο Κώστας Αγγελάκης, ο αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ, που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία, συνελήφθη στην περιοχή των καμένων στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Ο πρώην πράκτορας εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν γνώριζαν ποιος είναι και θεώρησαν ότι κινείται ύποπτα σε σημεία που είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία. Ειδοποίησαν γι αυτό την αστυνομία. Μαζί του ήταν ακόμη μία γυναίκα.

Το περιπολικό που έφτασε στο σημείο έκανε εξακρίβωση στοιχείων και τότε διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον Αγγελάκη, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Το δικαστήριο έκρινε πως κατείχε τα έγγραφα αυτά με σκοπό την κατασκοπεία, αλλά δεν εντοπίστηκε ποιοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες. Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛΑΣ αποκάλυψε κατά τον έλεγχο πως ο πρώην πράκτορας είχε στην κατοχή του δύο καραμπίνες για τις οποίες δεν υπήρχαν σχετικές άδειες.

Να σημειωθεί ότι όταν τους ρώτησαν οι αστυνομικοί τι κάνουν εκεί, εκείνοι απάντησαν ότι βρίσκονται στην περιοχή για να κάνουν ρεπορτάζ.

Ο Αγγελάκης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την επόμενη μέρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε η ΕΥΠ. Η γυναίκα που συνόδευε τον Αγγελάκη, είναι η Κ. Σ, η οποία εμφανίζεται ως «δημοσιογράφος» που σχετίζεται με μπλογκ το οποίο συχνά δημοσιεύει άρθρα υπέρ του Αγγελάκη ως τον πράκτορα που εξόντωσαν οι εχθροί του. Η Κ.Σ οδηγήθηκε και αυτή στη ΓΑΔΑ γιατί εναντίον της υπάρχουν ποινικές διαδικασίες που αφορούν αυθαίρετη δόμηση

Οι αρχές φέρεται να ελέγχουν επίσης τον ρόλο άντρα Ελληνοκαναδού J.K. ο όποιος σχετίζεται με τον Κώστα Αγγελάκη και την Κ.Σ .Ο Ελληνοκαναδός διατηρεί κανάλι στο youtube με εθνικιστικό περιεχόμενο και δημοσιεύσεις ηρωοποίησης του Αγγελάκη τον οποίο επίσης εμφανίζει ως τον «πράκτορα που διώκουν οι εχθροί της πατρίδας». Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε , η παρουσία των τριών στην απαγορευμένη ζώνη ελέγχεται, όπως είναι φυσικό, και περαιτέρω.

Ο Κώστας Αγγελάκης, ο οποίος έχει και άλλες καταδίκες που τον οδήγησαν στην αποπομπή του από την ΕΥΠ, είναι κατηγορούμενος και θα δικαστεί για την υπόθεση των πλαστών αποδείξεων που εμφάνιζαν διάφορους δημοσιογράφους, ανάμεσα στους οποίους και τον Κώστα Βαξεβάνη, ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ. Για τη δημοσίευση αυτών των πλαστών αποδείξεων έχει ήδη ζητήσει συγνώμη ο Γιάννης Παπαγιάννης, που τις δημοσίευσε στο μπλοκ fimotro, λίγο πριν οδηγηθεί σε δίκη.

Ο Αγγελάκης φέρεται να ανήκει σε μια εγκληματική ομάδα την οποία αποτελούσαν ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες, με σκοπό την ηθική εξόντωση του Κ. Βαξεβάνη. Μέλος της ομάδας αποκάλυψε τη δράση στην Εισαγγελία και σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες. Ο Αγγελάκης και οι συγκατηγορούμενοί του είχαν νοικιάσει γραφεία-γιάφκα κοντά στα γραφεία του HOT DOC στο Χαλάνδρι το 2012, στην οποία βρέθηκαν ειδικές κρύπτες και φέρεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού. Σε μια από τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, σχεδίαζαν να ενοχοποιήσουν μια υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς η οποία είχε καταθέσει στοιχεία εναντίον της τότε διοίκησης της Τράπεζας, βάζοντάς της ναρκωτικά στο σπίτι της. Τα στοιχεία (υλικό παρακολούθησης, φωτογραφίες κλπ) κατατέθηκαν από τον Κώστα Βαξεβάνη και την μάρτυρα στην Εισαγγελία και ο Αγγελάκης θα δικαστεί τον Σεπτέμβριο μαζί με την ομάδα του για σύσταση εγκληματικής ομάδας ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες μετά από άσκηση διώξεων για την υπόθεση.

Πηγή:documentonews.gr