Τεχνική ανάλυση Γενικού Δείκτη-DAX 30-Dow Jones

Πλήρης αδυναμία συμμετοχής στην άνοδο των ξένων αγορών από την Ελληνική αγορά. Όπως και στο Χ.Α, όταν μία μετοχή δεν ακολουθεί την άνοδο του ΓΔ έχει πρόβλημα, και στην πτώση θα γράψει πολλαπλάσιες απώλειες από τον δείκτη, έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο ΓΔ που δεν ακολουθεί την άνοδο των ξένων, όταν τα ξένα θα διορθώσουν η διόρθωσή του είναι πιθανό να συμβεί με πολλαπλάσιες απώλειες σε σχέση με τα ξένα.

Για σήμερα

Στο σημείο που είμαστε είναι πραγματικά πολύ εύκολο να έχουμε μια κατεύθυνση για την αγορά με τη διάσπαση συγκεκριμένων κοντινών σημείων.

Ετσι, εάν <745.50 όπου είναι η κύρια ανοδική γραμμή τάσης, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα χαμηλά με πρώτους στόχους το 742.50 και μετά το 722.

Αν >755 που είναι η γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης, τότε θα πάμε πάνω με στόχο την επόμενη γρήγορη στο 761. Σπάσιμο και αυτής θα μας στείλει στο γνωστό 764.

O DAX κινείται με ελάχιστες ενδιάμεσες διορθώσεις προς τον στόχο του 161.8% στις 13.000 μονάδες, αφού πρώτα σταθεί στην ισότητα του εσωτερικού στις 12950! Έχει δηλαδή μεγάλες πιθανότητες να πάει για τοπική κορύφωση στη ζώνη 12.950-13.000. Εκεί αναμένεται να υπάρξει και διαφωνία RSI στο 60λεπτο στις κορυφές, και ενδεχόμενα να κινηθεί διορθωτικά εντός του γνωστού πράσινου καναλιού.

Ο DAX στη μεγαλύτερη εικόνα έχει μια σημαντική αναλογία ισότητας που τον στέλνει καρφί στο 13.600, δηλαδή τα προηγούμενα υψηλά, αλλά εννοείται ότι αν είναι να εκπληρωθεί αυτό θα συμβεί με αρκετή ενδιάμεση ταλαιπωρία.

O DOW στη μεγάλη εικόνα δίνει με αναλογία 161.8% τα προηγούμενα υψηλά όπως ακριβώς και ο DAX, και εκεί αναμένεται αργά ή γρήγορα να λήξει το ανοδικό του, το οποίο μπορεί απλά να είναι μία αντίδραση και τίποτα παραπάνω. Προϋπόθεση για να δει τα προηγούμενα υψηλά, είναι να σπάσει ανοδικά το παρόν επίπεδο της ισότητας, το οποίο μετά από βραχυχρόνια διόρθωση αναμένεται τελικά να το κάνει.

Νεκτάριος Ιγγλέσης
+306973339249