Γερμανική Δικαιοσύνη: “Ναι” στην έκδοση Πουτζντεμόν αλλά όχι για εξέγερση

Απέρριψε γερμανικό δικαστήριο το αίτημα έκδοσης του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν με την αιτιολογία της εξέγερσης κατά της εξουσίας της Μαδρίτης. Ωστόσο, το ίδιο δικαστήριο έκρινε ότι ο Πουτζντεμόν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία, με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με πηγή των δικηγόρων του Πουτζντεμόν, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί από τη Γερμανία με οποιαδήποτε κατηγορία.

Υπενθυμίζεται πως ο Πουτζντεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ισπανική Δικαιοσύνη σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης υποστηρίζει πως αυτό ήταν παράνομο βάσει του ισπανικού συντάγματος.

«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Σλέσβιχ Χολστάιν.

Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη κατά την είσοδό του σε γερμανικό έδαφος τον Μάρτιο.

Πηγή:thestival.gr

  •  
    13
    Shares
  •  
  •  
  • 13
  •