Πάτρα: Με αφορμή τις αντιδράσεις για την επιλογή του χώρου στέγασης των ΤΟΜΥ Έξω Αγυιάς- «Το κτίριο πληροί όλες τις προδιαγραφές»

Όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος πληροί το οίκημα που έχει επιλεγεί για την στέγαση της Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Έξω Αγυιά.

Αυτό αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα της «Π.Γ.» σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις των κατοίων της οδού Κωστή Παλαμά στην Εξω Αγυιά.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό των κατοίκων πως επελέγησαν για ιατρεία χώροι που είχαν κατασκευαστεί ως πάρκινγκ, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως «πρόκειται για ισόγειο κτίριο συνολικού εμβαδού 104 τ.μ. ( οι προδιαγραφές της προκήρυξης ήταν 79 τ.μ.) με τέσσερις ξεχωριστές αίθουσες, με ξεχωριστή είσοδο η κάθε μία, στις οποίες μέχρι πρότινως λειτουργούσαν αίθουσες διδασκαλίες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγυιάς. Η μία αίθουσα θα καλύπτει τις ανάγκες του Παθολογικού, η δεύτερη του Παιδιατρικού και η τρίτη για τις ανάγκες αίθουσας αναμονής. Τέταρτη αίθουσα προσόψεως με ξεχωριστή είσοδο θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά».

Να σημειωθεί, επίσης, όπως αναφέρουν, «ο όπισθεν χώρος, για τον οποίο έγινε πολύς λόγος, ο οποίος από το 2003 χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ψυγείων και αλλαγής ενδυμάτων προσωπικού, φύλαξης αρχείων, κλπ.»

Υπογραμμίζεται δε, πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προέβη σε όλες τις απαιτούμενες εκ του νόμου ενέργειες προκειμένου να γίνει αλλαγή χρήσης από χώρο στάθμευσης σε αποθηκευτικό χώρο, ενώ κατόπιν αιτήματος της γενικής συνέλευσης των ενοίκων της πολυκατοικίας και για την αισθητική του κτιρίου, τοποθετήθηκε ήδη εξωτερική γκαραζόπορτα στον πίσω χώρο.

Ωστόσο, όλοι συμφωνούν πως πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των πολιτών με απώτερο σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση των κατοίκων λόγω του αδιεξόδου δρόμου μέχρι της μελλοντικής διανοίξεως.

Πηγή:gnomip.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •