Ζάεφ: Υποχρεωτικό το δημοψήφισμα – Θα αποφασίσουμε εάν θα είναι συμβουλευτικό ή δεσμευτικό

Στη δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε για ακόμα μία φορά, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει και αν θα είναι συμβουλευτικό ή δεσμευτικό.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου και πρόσκληση για ένταξη.. Αμέσως μετά το κράτος θα ξεκινήσει τη συζήτηση για να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το πως θα διατυπωθεί το ερώτημα αλλά και τον χαρακτήρα που θα έχει», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σύμφωνα με το meta.mk.

Όπως πρόσθεσε πιθανότατα, οι προθεσμίες θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή προς τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

«Μαζί με όλους τους πολιτικούς παράγοντες θα αποφασίσουμε εάν το δημοψήφισμα θα είναι συμβουλευτικό ή δεσμευτικό αλλά αυτό που όλοι πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι υποχρεωτικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό σημαίνει ότι εάν περάσει το δημοψήφισμα θα πρέπει να σεβαστούμε τη βούληση των πολιτών, να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο και να εργαστούμε ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν», είπε ο κ. Ζάεφ.

Πηγή:thestival.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •