Στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στα μέσα Ιουλίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στα νησιά της Ρόδου και της Κω, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο που δίνει έτσι το πράσινο φως για να ακολουθήσουν και οι προσλήψεις προσωπικού.

Τα… καλά νέα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιφέρεια με τον πρόεδρο της εταιρίας αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται σε ισχύ άλλη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το δήμο Ρόδου δίμηνης διάρκειας, μέσω της οποίας απασχολείται ένα μέρος του προσωπικού της εταιρίας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η σύμβαση, τότε θα ακολουθήσει η νέα προκήρυξη για τις προσλήψεις συνολικά 64 ατόμων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, (60 στη Ρόδο και 4 στην Κω) με πεντάμηνη απασχόληση.

Στις προτεραιότητές της θα είναι ο καθαρισμός του κεντρικού οδικού δικτύου και των δρόμων που οδηγούν στο αεροδρόμιο, έτσι όπως αξιολογήθηκαν από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο.

Μιλώντας για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπολογίζουμε στις 15 Ιουλίου να ξεκινήσει η νέα σύμβαση. Αυτή προβλέπει τη λειτουργία της εταιρίας στο νησί της Ρόδου με συγκεκριμένο έργο και στο νησί της Κω όπως και πέρσι με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και το ίδιο χρηματικό ποσό δηλαδή της τάξης των περίπου 500.000 ευρώ.

Θέλω να τονίσω τη συνεργασία που έχουμε η περιφέρεια με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από το 2015 που ξεκίνησε, η εταιρία έχει εκσυγχρονιστεί, οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά χωρίς δικαστικές αποφάσεις και χωρίς προβλήματα καθώς όλα τελούν υπό την έγκριση των ελεγκτικών οργάνων.

Έτσι χωρίς προβλήματα παράγεται έργο και οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους χωρίς προβλήματα. Ευχαριστώ τον Αγαπητό Πάλλα για την καλή συνεργασίας η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρίας Αγαπητός Πάλλας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, τον αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, το Χρήστο Ευστρατίου, το Μιχάλη Σταυρή και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Η εταιρία αυτή τη στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες της στο δήμο μέσω μίας σύμβασης δίμηνης και, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις όλων, έχει γίνει αρκετή δουλειά, σε ό,τι αφορά τους καθαρισμούς σε πάρκα και νησίδες αλλά και στα χωριά.

Σχετικά με τη δασοπυρόσβεση που θα επικουρεί την πυροσβεστική, θα υπάρχει και μία συνεννόηση με τον διοικητή της, για το πού θα εδρεύει το κάθε αυτοκίνητο, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε πυρκαγιές».

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στο θέμα του καταστατικού της εταιρίας η ισχύς του οποίου λήγει στις αρχές του επόμενου έτους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση ώστε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Στο εξής όμως θα πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον της εταιρίας, καθώς το καταστατικό της εταιρίας λήγει στις αρχές του επόμενου έτους, άρα αν δεν προχωρήσει μία νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για να επεκταθεί η λειτουργία της δυστυχώς του χρόνου δεν θα έχουμε ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Με τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε επαφές ώστε στο νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, να περάσει αυτή η τροπολογία. Το εύχομαι για να μην κλείσει η εταιρία που τόσα έχει προσφέρει στο νησί και να μείνουν στο δρόμο 60 οικογένειες.

Μόλις ολοκληρωθεί το δίμηνο της σύμβασης, θα κάνουμε την προκήρυξη για τις προσλήψεις, όμως πάντα προηγείται το προσωπικό το οποίο απασχολείται τα τελευταία χρόνια στην εταιρία, αλλά μέσα από τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν θα συναποφασίσουμε και θα κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, ώστε και οι νέοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό» κατέληξε ο κ. Πάλλας.

Πηγή:rodiaki.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •