Ταγιάνι: Η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή που κράτη μέλη της Ε.Ε. βρίσκονται αντιμέτωπα με το θέμα της υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών.

«Η μετανάστευση θέτει σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προειδοποίησε ο Ταγιάνι, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Προτεραιότητα είναι να εμποδίσουμε τις αποχωρήσεις από τη Βόρεια Αφρική» συμπλήρωσε.

«Ο επείγον χαρακτήρας του μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί την άμεση αντίδραση της Ε.Ε., το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί σε εθνικό επίπεδο και ούτε θα επιλυθεί μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών μελών. Αυτές οι διαμάχες ενέχουν τον κίνδυνο να απομακρυνθούμε περαιτέρω από την επίτευξη μιας λύσης για το πρόβλημα» επισήμανε νωρίτερα την Τετάρτη ο Αντόνιο Ταγιάνι ενώπιον των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

«Οι διαμάχες μεταξύ των Κρατών: “ποιος είναι ο σκληρότερος; Ποιος είναι ο πιο υπεύθυνος;”. Δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Αυτές οι αντιπαραθέσεις γίνονται για ψύλλου πήδημα και δεν επιτρέπουν στην επίλυση ενός τόσο ιστορικού προβλήματος που ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει επιβλαβείς συνέπειες στην ακεραιότητα της Ε.Ε.» σημείωσε ο Ταγιάνι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί τον Νίγηρα τον Ιούλιο και ότι προτίθεται να μεταβεί στη Λιβύη «εάν καταστεί δυνατό».

Πηγή:zougla.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •