Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών: Να γιατί απέτυχε η απεργιακή κινητοποίηση της 30/5

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών στην οποία αναφέρει τα αίτια της αποτυχίας της απεργιακής κινητοποίησης στις Σέρρες , η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανεθνικής Κινητοποίησης της 30/5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών είχε ενημερώσει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό με Δελτίο Τύπου, 29/5/2018, ότι θα συμμετέχει Πανεθνική Απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και πρότεινε το κλείσιμο των καταστημάτων ΜΟΝΟ την ώρα της πορείας..

Η Πρόεδρος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, κ Μηλίγκα Κυριακή, είχε προβλέψει κατά την τοποθέτησή της τόσο στην σύσκεψη της διοίκησης της ΟΕΠΕΚΑΜΘ όσο και στην σύσκεψη που έγινε με επικεφαλής εκπροσώπων φορέων των Σερρών την Τρίτη 22/5/2018 ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα αποτύχει για δύο σημαντικούς λόγους:

α) Μέσα στον ίδιο μήνα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά 2 φορές, την Τρίτη 1 Μαΐου και την Δευτέρα 28 Μαΐου εορτή του Αγίου Πνεύματος και

β) Η ημερομηνία που επιλέχθηκε για την απεργιακή κινητοποίηση, 30 του μηνός, οι υποχρεώσεις των μελών εμπόρων και επιχειρήσεων είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η αποτυχία της κινητοποίησης ήταν εμφανής αφού δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας.

Τέλος η κ. Μηλίγκα επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι για να υπάρχει επιτυχία σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις (καταστήματα ψυχαγωγίας, καφετερίες κτλ) να συμμετέχουν ενεργά, να μην γίνει τζίρος ούτε ένα ευρώ καθ΄ όλη την ημέρα και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος να κλείνει τα καταστήματα της αγοράς.

Πηγή:anexartitos.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •