Σεμινάριο ΚΕΔΙΣΑ: «Ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μετά την ήττα του ISIS»-17/18 Μαΐου 2018

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μετά την ήττα της ISIS». Το σεμινάριο είναι διάρκειας δυο ημερών και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 (17:00 – 21:00) και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (17:00 – 21:00) στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα).  Εισηγητές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα είναι ο κ. Βασίλειος Θεοφιλόπουλος, Στέλεχος  του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  Προεδρεύων της Ομάδας Εργασίας RAN POL της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Διεθνολόγος,  Στέλεχος του ΚΕΜΕΑ, Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  συγγραφέας του βιβλίου «Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω: Ισλαμικό Κράτος,  Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα» (Εκδόσεις Επίκεντρο,2016) και Διδάσκων στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γίνεται ηλεκτρονικά στο info@kedisa.gr, έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018. Στο e-mail προς το ΚΕΔΙΣΑ θα πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο, Επάγγελμα-Ιδιότητα, τηλέφωνο και η δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεδομένου ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή της αίτησης.

Περιγραφή περιεχομένου

Μπορεί η νίκη κατά του ISIS στο πεδίο της Μέσης Ανατολής να ενδυναμώσει την απειλή της τρομοκρατίας για την Ευρώπη; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα εργασίας στο οποίο καλείται να απαντήσει το σεμινάριο. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στην Ευρώπη έχουν αναδείξει την ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία ως την σημαντικότερη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια σήμερα. Η στρατιωτική ήττα και η υποχώρηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική σηματοδοτεί μία νέα περίοδο για την τρομοκρατία, χωρίς όμως να περιορίζει την απειλή για την Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις σήμερα είναι η ριζοσπαστικοποίηση στο διαδίκτυο, η δράση των «μοναχικών λύκων», η διαχείριση των «αλλοδαπών» μαχητών που επιστρέφουν, η μετεξέλιξη του τζιχαντιστικού κινήματος, η αντιμετώπιση της νέας ευέλικτης τρομοκρατικής τακτικής «κάντο μόνος σου»,η αλληλοτροφοδοτούμενη ριζοσπαστικοποίηση (ισλαμιστική- ακροδεξιά), η δι- υπηρεσιακή συνεργασία και η υλοποίηση επιτυχημένων πολιτικών πρόληψης τόσο της ριζοσπαστικοποίησης, όσο και των τρομοκρατικών επιθέσεων. Η γεωγραφική εγγύτητα της Ελλάδας με τη Μέση Ανατολή, αλλά και με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων από τις οποίες προέρχεται ένας σημαντικός αριθμός μαχητών, την τοποθετεί στον πυρήνα των προκλήσεων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδείξει όλες τις πτυχές του ζητήματος της ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης και τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής, όσο και εξωτερικής ασφάλειας.

Σημαντικές πληροφορίες:

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων και Καταβολής Διδάκτρων: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τόπος Διεξαγωγής του Σεμιναρίου: Aegean College- Πανεπιστημίου 17, Αθήνα

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου: 8 ώρες

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής: Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 (17:00 – 21:00) και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (17:00 – 21:00)

Κόστος συμμετοχής

50 ευρώ για επαγγελματίες και το ευρύ κοινό (Στρατιωτικούς, Διπλωμάτες, Δημοσίους και Ιδιωτικούς υπαλλήλους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Δημοσιογράφους κλπ)

20 ευρώ για φοιτητές όλων των βαθμίδων (με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εργασία πλήρους απασχόλησης)

20 ευρώ για ανέργους (απαραίτητο να μας στείλουν αντίγραφο του Δελτίου Ανεργίας)

Οι Δόκιμοι Αναλυτές του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με έκπτωση 50% σε σχέση με τους υπόλοιπους φοιτητές (10 ευρώ)

Οι Ασκούμενοι φοιτητές του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δωρεάν

Οι Αναλυτές και Εξωτερικοί Συνεργάτες του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με έκπτωση 50% σε σχέση με τους Επαγγελματίες και το ευρύ κοινό (25 ευρώ)

 Τρόπος καταβολής των Διδάκτρων

Τα δίδακτρα θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

  • Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της  Τράπεζας Πειραιώς*
  • Μέσω e-banking

Παρακαλούμε να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος στην «Αιτιολογία» και το αποδεικτικό της κατάθεσης να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kedisa.gr

Επισήμανση: Σε περίπτωση που γίνεται έμβασμα από τρίτη τράπεζα η χρέωση της προμήθειας επιβαρύνει τον εντολέα και όχι το ΚΕΔΙΣΑ

*Αριθμός λογαριασμού: 6561-137897-036

ΙΒΑΝ: GR12 0171 5610 0065 6113 7897 036
SWIFT-BIC CODE: PIRBGRAA

Δικαιούχος λογαριασμού:
Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΦΜ: 997199054)

Υλικό Σεμιναρίου

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες υλικό σε CD-ROM

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης