Κάλεσμα των «Πέντε Αστέρων» στη Λέγκα του Βορρά για αίτημα πρόωρων εκλογών

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω Facebook, o υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του κινήματός του. «Καλώ τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να πάμε μαζί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσουμε να διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η απόφασή του αυτή οφείλεται στο ότι απέτυχαν τόσο οι διαπραγματεύσεις του κινήματός του με την κεντροαριστερά, όσο και με την Λέγκα, οι οποίες είχαν στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής τον Πέντε Αστέρων κατέκρινε τον πρώην γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί εφικτή μια κυβερνητική συνεργασία της κεντροαριστεράς με τα Πέντε Αστέρια.

Από την πλευρά τους, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η κεντροαριστερά έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών, ενώ η Λέγκα τις περασμένες ημέρες είχε υποστηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την τελική απόφαση θα πρέπει να λάβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος, ως γνωστόν, έδωσε ήδη δυο διερευνητικές εντολές (στους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας) με κύριο στόχο την απεμπλοκή της πολιτικής κατάστασης.

Πηγή:newsbeast.gr