Ολοκληρώθηκε το νέο λιμάνι της Ερείκουσας: Παραδίδεται το έργο, με τα εγκαίνια να προγραμματίζονται για τις 9-10 Ιουνίου

Ευρεία σύσκεψη για την παρουσίαση και τα εγκαίνια του νέου λιμένα Ερείκουσας, στα Διαπόντια νησιά, πραγματοποιήθηκε χθες στην ΠΙΝ, όπου κι αποφασίστηκε το πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις 9 και 10 Ιουνίου, καθώς και ο τρόπος και ο τόπος διεξαγωγής τους.

Να σημειώσουμε ότι το έργο «Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας», που αρχές του Ιουνίου θα παραδοθεί επίσημα στους πολίτες, είχε ενταχθεί από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 με προϋπολογισμό 7.327.237€.

Στα πλαίσια μάλιστα της συμμετοχής της ΠΙΝ και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020και φέτος στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2018 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων, προγραμματίζει ως πρώτη φετινή εκδήλωση την παρουσίαση του νέου Λιμένα Ερείκουσας με τον τίτλο “Δρόμοι της θάλασσας» (Ways of the Sea) αναδεικνύοντας το διαχρονικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή και την ανάπτυξη του νησιού.

Η εκδήλωση έχει οριστεί για τις 9 & 10 Ιουνίου 2018 και περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις: Ιστιοπλοϊκός αγώνας (Regatta) Κέρκυρα-Ερείκουσας το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018. Ανοικτός κολυμβητικός αγώνας (περίπου 1400μ) την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 με ανοικτή συμμετοχή. Φωτογραφική έκθεση και πιθανή σύντομη ομιλία-παρουσίαση της ναυτικής ιστορίας της Ερείκουσας.

Εγκαίνια του έργου με πιθανή παρουσία εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών θεσμών, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της αυτοδιοίκησης και των φορέων, καθώς και ξενάγηση στο νέο έργο του Λιμένα Ερείκουσας.

Πηγή:corfupost.gr

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •