Έρχεται η άμεση πληρωμή φόρων με «πλαστικό χρήμα»

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα αυτόματης πληρωμής φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, το οποίο θα ενεργοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών

Θέμα ημερών είναι πλέον η απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής φόρου με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες απευθείας από το Taxisnet.

Με βάση την απόφαση η οποία έχει ήδη υπογραφεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ.. Γιώργο Πιτσιλή, η πληρωμή βεβαιωμένων αλλά και παλαιότερων αρρύθμιστων εισφορών θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.

Με τη νέα παρεχόμενη υπηρεσία, είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία συναλλαγή, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές πιστώνονται άμεσα είτε πρόκειται για φόρο εισοδήματος ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ή άλλο φόρο.
Πως θα λειτουργεί

Με το νέο σύστημα αυτόματης πληρωμής οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό. Στη συνέχεια επιλέγουν την «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» και εν συνεχεία επιλέγουν τα στοιχεία οφειλών ή τις οφειλές εκτός ρύθμισης ανάλογα με το τι θέλει να πληρώσει .

Μόλις γίνει και αυτή η επιλογή θα μπορεί να γίνει απευθείας πληρωμή της οφειλής με κάθε πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας . Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου. Το αρνητικό είναι ότι με αυτή την μέθοδο ο φορολογούμενος θα χάνει την ευκολία των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι εμπορικές τράπεζες για την πληρωμή φόρου αφού το ποσό θα χρεώνεται στην κάρτα στο σύνολό του.

Από την άλλη , οι φορολογούμενοι, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Τάσος Δασόπουλος

Πηγή:news247.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •