Γιατί τα μνημόνια είναι παράνομα και πώς θα σταματήσει ο κατήφορος!

Του Δημήτριου Παναγιωτόπουλου.

«Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία ιδέα της οποίας έχει έρθει η ώρα» (Victor Hugo)
Η Ελληνική Οικονομία, με την επιβολή και του Δ’ σιωπηρού μνημονίου με τα διαρκή πλεονάσματα του Δημόσιου Τομέα, βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια αιφνίδια βιβλική καταστροφή! Η πριμοδότηση της παραγωγής και η ανάπτυξη χρειάζεται ρευστότητα, χρειάζονται κεφάλαια, τα οποία δεν υπάρχουν και μόνο τοκογλυφικά οι δανειστές μπορούν να μας δανείζουν, η μέσω των λεγομένων αγορών, που όμως αυτές σε θέλουν υγιή όχι πεθαμένο. Αραγε δεν βγαίνουμε ποτέ από τη «σπηλιά» και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ο Σίσυφος που ανεβάζουν την πέτρα στην κορυφή για να γεμίζει τα αμπάρια των πιστωτών συνεχώς με τον ιδρώτα τους στον τόπο τους, το ίδιο τα παιδιά τους και τρισέγγονά τους!!

Όλα αυτά δε, όταν Χιλιάδες είναι οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας, με Χιλιάδες οικογένειες σε βαρύ πένθος με πόνο κι απογοήτευση και χιλιάδες νέους (περί τις 500.000) να φεύγουν στο εξωτερικό για να σωθούν και βέβαια όχι απ’ το Χωράφι, όπως τη δεκαετία του 50, αλλά από το Πανεπιστήμιο. Το θλιβερό στην ιστορία είναι ότι η χώρα μας εκτός των χρημάτων που ξόδεψε να τους σπουδάσει, χάνει και περί τα 50 δις από την προσφορά τους στον τόπο κατ’ έτος, με τους υπόλοιπους που μένουμε πίσω να στενάζουμε κάτω απ’ τον ΕΝΦΙΑ και τη Λερναία Ύδρα των φόρων και των δυσβάστακτων βαρών και εισφορών, χωρίς τέλος και χωρίς προοπτική!!.
Η Ελλάδα, η χώρα που έχει τόσο εύφορο έδαφος, τόσο πλούσιο υπέδαφος, με τόσα νησιά σε μοναδική θάλασσα με φως, Ήλιο κι’ Ουρανό, μια χώρα με απίστευτη φυσική Ομορφιά και τουρισμό Α΄ επιλογής με ποιοτικά καλύτερα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, πως μπορεί να τελεί σε σιωπηρή χρεοκοπία και συνεχή αιμορραγία και να έχει γίνει ο παρίας της Ευρώπης;
Το Δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 (61,3% ) ήταν αυξημένης τυπικής Συνταγματικής Ισχύος!! Και ισοδυναμεί με Εσχάτη Προδοσία (134 επέκεινα ΠΚ και 49 παρ.1 του Σ)!! , ενώ κανένα μνημόνιο ως διεθνής Σύμβαση δεν έτυχε της επικύρωσης απ’ τη Βουλή (Άρθρο 28 Σ, παρ. 1,2 και 3) και φορτώθηκε ο ελληνικός λαός σε καθεστώς κατάλυσης της Δημοκρατίας (με νομιμοποιητική βάση τις εκλογές που δεν ξεπερνούν τα ανωτέρω, σε καθεστώς εκτός Συνταγματικής Ισχύος ) μη νομιμότητας με βάρη που δεν του ανήκουν, με λεηλασία των μισθών και συντάξεων και με λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής του περιουσίας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι δεμένοι πισθάγκωνα στο μεσανό κατάρτι! Και έχουμε ιστορικό χρέος να φέρομε τώρα τη Λευτεριά στην πατρίδα και το λαό, λύτρωση τώρα της χώρας και Σωτηρία του λαού μας από τη σίγουρη γενοκτονία!!!.!!! Μας εμπνεύσουν σε τούτο τα λόγια του μεγάλου εκ των επτά σοφών της Ελλάδος του : «Το να γεννηθείς δυνατός είναι έργο της φύσης. Το να μπορείς να λες όσα συμφέρουν την πατρίδα, είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ψυχής και της σωφροσύνης» ο Βίας ο Πριηνεύς (6ος αιώνας πχ).!
Το πολιτικό σύστημα εξουσίας της χώρας μας κατάντησε την πατρίδα μας » παλιόψαθα των Εθνών», όπως θα έλεγε κι’ ο Μακρυγιάννης. Η χώρα χρειάζεται δυνάμεις Δημοκρατικής Πατριωτικής Εξουσίας για παραγωγική και πολιτική ανασυγκρότηση και αναθέσμιση της χώρας παντού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που έχει καταλυθεί!! Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος κυρίαρχος να βάλει τέλος στον κατήφορο, πριν είναι πολύ αργά για την ίδια την Πατρίδα μας.
Για το λόγο τούτο βροντοφωνάζουμε στις 13 του Μάη: Λέμε ΟΧΙ ! στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, κάτω τα χέρια από την ελληνική Δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Η ‘επιτυχημένη’ πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου άρχισε να αποδίδει καρπούς για τη επιτυχία της στρατηγικής του προς αναθεώρηση τη συνθήκης της Λωζάννης. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει θέσει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση στο διεθνές πεδίο ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχουν διαφορές με την Τουρκία παρά μόνο ο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης. Εξαιρετικός χώρος βέβαια για την Τουρκία είναι το Αιγαίο γι να πετύχει έναν τρόπο αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά εκεί δεν έχει πληθυσμό. Για το λόγο αυτό, προνομιακό πεδίο γι’ αυτήν αποτελεί η Θράκη. Η ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει απειρία και μείζονα ατεχνία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αρχομένης από την άνευ λόγου και αιτίας πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα δίδοντας του προνομιακό πεδίο να δηλώσει τις επιδιώξεις του και με την περιοδία του στη Θράκη να δηλώσει και να καθιστά σαφείς τις επιδιώξεις του, σ’ αυτό το πεδίο εντάσσεται και η Ομηρεία των ελλήνων στρατιωτικών.
Απελευθέρωση τώρα των κρατουμένων Ελλήνων Στρατιωτικών τώρα!!
Το ίδιο και με το χειρισμό των Σκοπίων, στο πλαίσιο ανοίγματος όλων των εθνικών θεμάτων, η Κυβέρνηση θεώρησε τόσο απλό το πρόβλημα του ονόματος αδιαφορώντας για την από τις αρχές της δεκαετίας το 90 στεντόρεια διατυπωμένη θέση τους με τις αλυτρωτικές τους μελλοντικές τους επιδιώξεις , οι οποίες ήδη αναδεικνύονται με τις τελευταίες δηλώσεις Zaef.
Για το λόγο τούτο στις 13 του Μάη βροντοφωνάζουμε: δεν αναγνωρίζουμε στα βόρεια σύνορά μας κανένα κράτος με το όνομα Μακεδονία!! που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τα ξένα θεσμικά κέντρα, στα βόρεια σύνορά μας, παραχαράσσοντας μάλιστα την Ιστορία. Γιατί μόνο αυτή η θέση αποτρέπει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μιας και εξ αρχής και σταματά να μας εμπλέκει σε διαφορές που δεν υπάρχουν με τους Σκοπιανούς. Η περί το όνομα διαπραγμάτευση μας εμπλέκει τώρα και θα μας εμπλέκει και στο μέλλον σε διαφορές με τα Σκόπια με απροσδιόριστες πολιτικές συνέπειες!!
O Αγώνας μας θα είναι μέχρι τελικής δικαίωσης του λαού για να ζήσουμε οι Έλληνες σε κράτος δικαίου, κράτος ανεξάρτητο, Εθνικά Κυρίαρχο και Δημοκρατικό!!!

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

 

  •  
    116
    Shares
  •  
  •  
  • 116
  •