Πρίν λίγο, ξεκίνησε και επίσημα η επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ-Γαλλία-Αγγλία (κείμενο, φωτό και βίντεο)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έδωσε το πρόσταγμα να ξεκινήσει ο βομβαρδισμός της Συρίας με στόχο όπως δήλωσε ‘τις δυνατότητες παραγωγής χημικών όπλων του Συριακού Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ μετά από μια αεροπορική επίθεση δηλητηριάσεων που σκότωσε τουλάχιστον 60 άτομα την περασμένη εβδομάδα’.

Ο Τράμπ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνδυασμένη επιχείρηση με τη Γαλλία και τη Βρετανία και ότι οι ΗΠΑ ειναι έτοιμες να στηρίξουν την επιχείρηση ‘μέχρι να σταματήσει η Συρία τη χρήση χημικών όπλων’.

‘Πριν από λίγο καιρό, έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν χτυπήματα ακρίβειας σε στόχους που σχετίζονται με τις δυνατότητες χημικού εξοπλισμού του Σύριου δικτάτορα Μπασάρ αλ-Ασαντ’, ανέφερε ο Τράμπ σε τηλεοπτική μετάδοση απο το Λευκό Οίκο.

(Φωτογραφία 1 απο τον σημερινό βομβαρδισμό)

‘Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου, αλλά είναι εγκλήματα ενός τέρατος’, ανέφερε ο Trump αναφερόμενος στον Assad και τον ρόλο του στις επιθέσεις χημικών όπλων.’Σκοπός των ενεργειών μας απόψε είναι να καθιερώσουμε ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέτρο κατά της παραγωγής, της εξάπλωσης και της χρήσης χημικών όπλων’, δήλωσε ο Trump.

Πριν λιγο επίσης η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας της στην επίθεση στη Συρία:’ Σήμερα το βράδυ έχω εξουσιοδοτήσει τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένα και στοχοθετημένα χτυπήματα για να υποβαθμίσουν τις ικανότητες του συριακού καθεστώτος. Λειτουργούμε μαζί με τους Αμερικανούς και Γάλλους συμμάχους μας’.

(Φωτογραφία 2 απο τον σημερινό βομβαρδισμό)

Ενώ μιλούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκρήξεις ακούγονταν στη Δαμασκό. Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν στι 4 ακριβως το πρωί ώρα Συρίας.

 

Συμπέρασμα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με την Γαλλία και Αγγλία μπήκαν σε μιά νέα τυχοδιωκτική περιπέτεια με άγνωστες συνέπειες. Η μη αποδεδειγμένη απο κάποιο επίσημο οργανισμό, κατηγορία περί χρησης χημικών όπλων, φαινεται πως ειναι μία ακόμη στις τόσες χαλκευμένες ειδήσεις (οπως σε αλλοες περιπτώσεις, πχ πόλεμο ιρακ) για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: τον υπερασπισμό των ισλαμοκανίβαλων που στρέφονται τελικά κατά του πολιτιστικού οικοδομήματος της δύσης.

Η κίνηση των ΗΠΑ δεν εχει καμμιά νομιμοποίηση, δεν κλήθηκε, όπως κλήθηκε η Ρωσία απο την κυβέρνηση της Συρίας. Δεν πήρε νομιμοποίηση απο τον ΟΗΕ, ειναι και τυπικά ενας ιμπεριαλιστικός πόλεμος χωρίς νομιμοποίηση έστω και για τους τύπους.

Μία λάθος κίνηση, από κάθε αποψη, με πιθανή μάλιστα, την εμπλοκή με την ιδια την Ρωσία, και το ρίσκο ενος παγκόσμιου πολέμου. Ο πρόεδρος Τραμπ ταυτίζεται, με αυτη την κίνηση με τα τυχοδιωκτικα συμφέροντα των εταιριών πολέμου που στοιχισαν στην  χωρα μας αλλά και σε ολους τους λαους της Ευρώπης, οπως και στους λαούς Μ.Ανατολής και Β.Αφρικής (επίθεση Λιβύης), στρατιές απελπισμένων μεταναστών.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πενταγωνου των ΗΠΑ , με τα τελευταία νέα για την επίθεση. Για να παρακολουθήσετε την ομιλία μεταφρασμένη με Ελληνικούς υπότιτλους, ρυθμίστε στους υπότιτλους’CC’ στο ‘Greek/Ελληνικα’

  •  
    90
    Shares
  •  
  •  
  • 90
  •