Από Οκτώβριο οι πτήσεις για Ισραήλ

Τη χρονική μετάθεση των πτήσεων Τελ Αβίβ – Γιάννενα από τον Οκτώβριο και όχι στην ακύρωσή τους αποφάσισε η TUS Airways, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό της και όχι με ρήξη στις σχέσεις της εταιρείας με τους τοπικούς φορείς.

Αυτό προκύπτει από την επικοινωνία, που είχαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας με τον πρόεδρο της TUS Μάικλ Γουάινσταϊν, που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα, που δημιούργησε έγγραφο της TUS προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και μια έντονη φημολογία για αθέτηση συμφωνιών προβολής, η οποία οδήγησε σε ανατροπή των συμφωνηθέντων.

Η επιλογή της εταιρίας να καθυστερήσει την έναρξη πτήσεων, που είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου, οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα ,που έχουν σχέση με τις συνεργασίες που επιδιώκονται με tour operators, όπως εξήγησε ο κ. Γουάινσταϊν στον περιφερειάρχη, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των δρομολογίων είχε γίνει και για τις πτήσεις από Λάρνακα προς Γιάννενα.

Περισσότερο αναλυτικός ως προς τους λόγους της αναβολής της έναρξης της αεροπορικής διασύνδεσης Τελ Αβίβ-Γιάννενα, ήταν και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε χθεσινές του δηλώσεις. «Η εταιρεία θεώρησε ότι θα χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος ώστε να οργανωθούν σωστά τα ταξίδια, αλλά και γιατί, διερευνώντας την αγορά, διαπίστωσε ότι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ είχαν κλείσει ήδη συμφωνίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ακόμη και έτσι, με βάση τον προγραμματισμό των πτήσεων της εταιρείας από Λάρνακα προς Γιάννενα και από Τελ Αβίβ προς Λάρνακα, υπάρχει η δυνατότητα για επισκέπτες να ταξιδέψουν από το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, καθώς οι πτήσεις είναι σε χρόνους που δίνουν τη δυνατότητα μιας τέτοιας επιλογής.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Πέρα από τη διάψευση για την ακύρωση της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προέκυψαν και κάποιες θετικές ειδήσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γουάινσταϊν , από την TUS εξετάζονται πλέον και οι δυνατότητες προγραμματισμού πτήσεων από τα Γιάννενα και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, ανέφερε πως στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας, που θα γίνει στις 20-22 Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό των αεροπορικών δρομολογίων.

Ανάλογη δέσμευση υπήρξε και προς τον δήμο Ιωαννιτών, με τον πρόεδρο της TUS να κάνει γνωστό πως σύντομα η εταιρεία θα ανακοινώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που θα περιλαμβάνει τη σύνδεση των Ιωαννίνων με πολλούς προορισμούς εξωτερικού.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ

Αν και η χρονική μετάθεση των πτήσεων δεν είναι ό,τι πιο καλό θα μπορούσε να συμβεί τη συγκεκριμένη περίοδο, κυρίως για επικοινωνιακούς και λιγότερο για ουσιαστικούς λόγους, με δεδομένο ότι τα περισσότερα καταλύματα έχουν ήδη μεγάλο αριθμό προκρατήσεων για τη θερινή περίοδο, ο χειρισμός της υπόθεσης και οι διαρροές προς ΜΜΕ, από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων κατά κύριο λόγο, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια περιφέρειας και δήμους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο τρόπος προβολής της αναβολής των πτήσεων να εκπορεύεται και από ανθρώπους, που βλέπουν ανταγωνιστικά την προσέλκυση πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σε σχέση με αυτό του Ακτίου, που μέχρι σήμερα είχε την αποκλειστικότητα διεθνών πτήσεων στην περιοχή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Η.Α., ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης διαμήνυσε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσαρέσκεια από την πλευρά της TUS, λέγοντας πως αυτό θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης και των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, που θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες την Κύπρο, ενώ ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας είναι στη διάθεση όλων για τυχόν πρόσθετη ενημέρωση.

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής του τόπου, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά. Δήμος Ιωαννιτών, περιφέρεια Ηπείρου και η αεροπορική εταιρία TUS είναι στρατηγικοί εταίροι σε μια κοινή και ολοκληρωμένη προσπάθεια σύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με διάφορους προορισμούς του εξωτερικού», ανέφερε ο Θ. Μπέγκας στις δηλώσεις του, αφήνοντας εκτός κάδρου την Ένωση Ξενοδόχων. Ερωτώμενος, βέβαια, στη συνέχεια, ανέφερε πως η Ένωση Ξενοδόχων είναι ένας φορέας, ο οποίος μαζί και με άλλους -όπως για παράδειγμα η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος- στο κομμάτι που της αναλογεί, αποτελεί κι αυτή στρατηγικό εταίρο του δήμου και της περιφέρειας στην προσπάθεια που γίνεται για προβολή των Ιωαννίνων, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως δήμος και περιφέρεια καθορίζουν το μέγεθος της αξιοπιστίας, που απαιτείται σε διαπραγματεύσεις με φορείς και εταιρίες του εξωτερικού.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα, καλώντας όσους προβλέπουν άσχημες εξελίξεις γύρω από το θέμα, να μη βιάζονται, καθώς «επίδοξοι μάντεις κακών ειδήσεων στην προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος ‘Ιωάννινα’ υπήρξαν πολλοί, διαψεύστηκαν όμως πανηγυρικά». Ο κ. Μπέγκας θύμισε, επίσης, και την προτροπή που απεύθυνε κατά το πασχαλινό του μήνυμα, να γυρίσουμε την πλάτη στη μιζέρια,

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ δήμου, περιφέρειας και αεροπορικής εταιρίας TUS για οικονομική ενίσχυση της τελευταίας, προκείμενου να ξεκινήσουν οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ, τονίζοντας πως «τέτοιες οικονομικές συναλλαγές ουδέποτε συμφωνηθήκαν, καθώς απαγορεύονται».

Πηγή:agon.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •