Η Βρετανία βρίσκει έναν πολύτιμο σύμμαχο για το brexit, στο Αμβούργο!

Καθώς η Βρετανία αναζητά συμμάχους της στην Ευρώπη στην πορεία της προς το Brexit, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις.

Ο Olaf Scholz, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, έχει ιστορία προσπαθώντας να διατηρήσει άθικτες τις ευρω-βρετανικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματίας παρασκηνίου με τον David Cameron, λίγους μήνες πριν από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016. Αφού οι Βρετανοί ψήφισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Scholz ανέφερε το τραγούδι του Elton John «Φίλοι ποτέ δεν λένε αντίο», ως έκφραση της στάσης του.

Προερχόμενος από το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, του οποίου οι εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, ο Scholz είναι ένας άγγλοφιλος ανάμεσα στους 27 Ευρωπαίους οικονομικούς υπουργούς που ασχολούνται με το Brexit. Παρόλο που είναι απίθανο να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της Γερμανίας, η προοπτική του έθεσε τον τόνο για την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Philip Hammond, στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

«Ο Hammond και ο Scholz θέλουν η βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει την πορεία της για να αναζητήσει ένα ήπιο Brexit», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jacob Funk Kirkegaard, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών της Peterson στην Ουάσινγκτον. Είναι ενωμένοι με το στόχο της προσπάθειας να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην κοινή αγορά και τελωνειακή ένωση της ΕΕ, ανέφερε ο Kirkegaard.

Πηγή:newmoney.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •