Βαρθολομαίος: Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου θα επισκεφθεί τους δύο στρατιώτες

Έπειτα από προσπάθειες «πολλών ημερών» το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης έλαβε άδεια για επίσκεψη στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς την ημέρα του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο μήνυμά του για την Ανάσταση, ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι τους δύο στρατιώτες, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι για περισσότερο από έναν μήνα, θα επισκεφθεί ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Ευχήθηκε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στα καθήκοντά τους».

«Την πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ”Χριστός Ανέστη” και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

»Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Πηγή:newpost.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •