Τι απίστευτο συμβαίνει τώρα στην Βραζιλία;

Ενα ιδιότυπο πραξικόπημα των μεγαλοδικαστών, και με σαφη καθοδήγηση απο ξένα κέντρα και πολυεθνικές εταιρίες, συντελείται αυτη τη στιγμή στην μεγαλύτερη χωρα της Νότιας Αμερικής, την Βραζιλία. Πρόκειται για ‘Πραξικόπημα, χωρίς τανκς’.

Οχημα αυτού του πραξικοπήματος δεν ειναι κάποια τανκς καποιων συνταγματαρχών, αλλά το διαβλητό νεοταξικό δικαστικό σύστημα.

Μία ομάδα μεγαλοδικαστών με διασυνδέσεις με την εγχώρια κλεπτοκρατία, που δεν διστάζει να καταστρεψει τη δημοκρατία για να τεμαχίσει την χωρα.

Στη Βραζιλία καθαίρεσαν πριν λίγους μήνες την εκλεγμένη πρόεδρο Dilma Rousseff με δικαστικό πραξικόπημα, και επέβαλλαν απίστευτα προγραμματα λιτότητας και ξεπουλήματος της χώρας.


Ο νυν πρόεδρος Michel Temer, που διορίστηκε χωρίς εκλογές, και που στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές παίρνει γύρω στο… 1%(ενα τοις εκατο), προστατεύτηκε κοινοβουλευτικά 3 φορές από παραπομπή για διαφθορά.

Απο την άλλη, ο αγαπητός απο τον λαό 72-χρονος πρώην πρόεδρος, εκλεγμένος με την ψηφο του λαου και που κυβέρνησε κατα την περίοδο 2002-2011, Lula da Silva, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά μεταξυ 50% και 70%, καταδικάστηκε χτες για διαφθορά, προκειμένου να μην μπορέσει να κατέβει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Το πραξικόπημα αυτό ειναι ενδεικτικό του πώς οι μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών και η εγχωρια κλεπτοκρατρία μπορούν να παραβιάσουν τη δημοκρατία, ακόμη και χωρίς τα τάνκς.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •