Ενώ βρίσκονταν ‘σε κώμα’ η Γιούλια Σκρίπαλ… μπαινόβγαινε στη σελίδα του VKontakte; (Ρωσική έκδοση του Facebook)

Η 33χρονη κόρη του Σεργκέι Σκρίπαλ, Γιούλια Σκρίπαλ(Yulia Skripal), επισκέφθηκε τη σελίδα «VKontakte» – μια ρωσική έκδοση του Facebook – το πρωί της 7ης Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά την απόπειρα «δολοφονίας» που την εστειλε σε…κώμα, μέχρι πριν λίγες μέρες. Είναι δηλητηριασμένη, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση,  με τον πατέρα της Σεργκέι, και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν έχει ανακτήσει τη συνείδηση ​​μέχρι πρόσφατα.

Υπάρχει η θεωρητική πιθανότητα η σελίδα της να χάκαρεται. Τυχόν hacking θα ήταν πιθανότατα από υπαλλήλους των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών, αν και οι ρωσικές υπηρεσίες θα είχαν επίσης ένα ενδιαφέρον. Υπάρχει επίσης η περίεργη δήλωση του επικεφαλής ιατρού του νοσοκομείου,ότι επανηλθε  για λίγο καιρό, πριν να πέσει πίσω σε κώμα.

Μια άλλη πιθανότητα ομως είναι ότι,  δεν «έπεσε» σε κώμα. Είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι όλα αυτά έρχονται καθώς έχουμε νέα από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «εξετάζει το αίτημα της Ρωσίας για προξενική πρόσβαση στη Γιούλια Σκριπάλ». Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απέτυχε εντελώς να εκπληρώσει τις νομικές και άλλες υποχρεώσεις του να είναι διαφανείς και να επιτρέπουν την πρόσβαση στη Ρωσία – δεδομένου ότι η Γιούλια είναι ρώσος πολίτης. Η «εξέταση του αιτήματος της Ρωσίας» αντικατοπτρίζει την κατάργηση των διεθνών κανόνων. Δεν αποτελεί «αίτημα» που αφήνει στον παραλήπτη του εν λόγω αιτήματος κάποιου χώρου για οποιαδήποτε απάντηση παρά συμμόρφωση. Δεν είναι περίεργο ότι μέσα σε μια μέρα που η Ρωσία παρουσιάζει το αίτημά της ξαφνικά η Γιούλια έχει ….ανακάμψει από το κώμα της και τώρα μιλά και αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους;

 

πηγη Fort Russ  

  •  
    45
    Shares
  •  
  •  
  • 45
  •