Περίεργη υπόθεση με ακίνητο που έχει δωρηθεί στο νοσοκομείο Κω

Ακίνητο μεγάλη αξίας που παραχωρήθηκε με μυστική διαθήκη στο νοσοκομείο της Κω από το 1990 (!) παραμένει ατακτοποίητο και αναξιοποίητο!

Αυτό ανακοίνωσε χθες η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία κοινοποίησε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας κ.λπ. για τα περαιτέρω.
Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, στην ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα διαφυγόντα έσοδα όλων των ετών.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, με την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε σε έρευνα για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων των Νοσοκομείων ευθύνης της, με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση αυτών, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Κατά την έρευνα εντοπίστηκε μεγάλης αξίας κληροδότημα, στο κέντρο της πόλης της Κω, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια παραμένει ατακτοποίητο και αναξιοποίητο.

Για αυτό η 2η Δημόσια Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου προέβη στις νόμιμες ενέργειες προς τους κληρονόμους του αποβιώσαντος ενοικιαστού του ακινήτου, που έχει κληροδοτηθεί με μυστική διαθήκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» και έχει αποστείλει αιτήσεις και επιστολές μέσω δικαστικού επιμελητή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Εφορείας Κω και του Δήμου Κω για τη συμπλήρωση του φακέλου με πρόσθετα στοιχεία.

Παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και σε λοιπούς δημόσιους φορείς η ίδια επιστολή προκειμένου να ενημερωθούν:

Α. Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί το κληροδότημα
Β. Για τις ευθύνες της μη αξιοποίησης της περιουσίας μέχρι σήμερα και
Γ. Για να ενεργήσουν όλοι για την ευόδωση της προσπάθειας τακτοποίησης μιας αξιόλογης περιουσίας που αφέθηκε από το 1990 έως σήμερα, χωρίς ρυθμίσεις.

Η 2η ΔΥΠΕ δηλώνει ότι θα προστατέψει την περιουσία της, που είναι και περιουσία των Νοσοκομείων ευθύνης της καθώς και των πολιτών και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα διαφυγόντα έσοδα όλων των ετών, με στόχο να διατεθούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Πηγή:rodiaki.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •