Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο εργαζομένου με κατηγορούμενο δήμαρχο του νομού

Εκδικάζονταν την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Εφετείο Λάρισας η υπόθεση που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενου στον Δήμο Καλαμπάκας .

Η Δίκη αφορούσε τον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Δημήτρη Σακελλαρίου και ακόμη πέντε συνκατηγορουμένων. H Δίκη που ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Πρωτόδικα το Δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή 12 μήνες φυλάκιση στον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σακελλαρίου, εκ των υπολοίπων πέντε οι τρείς δικάστηκαν από 15 μήνες φυλάκιση έκαστος και οι δύο από 18 μήνες. Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη και του πρώην Αντιδημάρχου ( εκείνης της περιόδου), καθ’ ότι ήταν πολιτικός προϊστάμενος δύο εκ των κατηγορουμένων που δικάστηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν ασκήσει έφεση.

Αυτό το Δικαστήριο ήταν προγραμματισμένο για χθες , αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο λόγος της αναβολής ήταν ότι θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου στις 23 Μαρτίου 2018 , ως προς το ποσό που επιδικάστηκε πρωτόδικα στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου .

Ο Δήμος ζητάει αυτό το ποσό να μειωθεί.

H υπόθεση

Την 1η Ιουλίου 2013 εργαζόμενος του Δήμου Καλαμπάκας ( ορισμένου χρόνου 2 μηνών ) , δουλεύοντας στην Θεόπετρα ανέβηκε σε ολισθαίνουσα σκάλα αλουμινίου ( βάση κατηγορητηρίου ) της οποίας η σταθερότητα εξασφαλιζόταν από άλλον εργαζόμενο που την συγκρατούσε με τα χέρια και κόντρα τα με τα πόδια , σε σημείο στήριξης 0,5 μέτρα κάτω από το σημείο στήριξης και 5 μέτρα από το έδαφος. Φέροντας επάνω του κατσαβίδι και μία καινούργια λάμπα προς αντικατάσταση λαμπτήρα (περίπου στα 6,5 μέτρα από το έδαφος) του δημοτικού φωτισμού επί ξύλινου στύλου της ΔΕΗ, αφαίρεσε το προστατευτικό κάλυμμα (καπάκι) άνωθεν του φωτιστικού, επιχειρώντας να το καθαρίσει από φωλιές από σφήκες, ενώ ακολούθως, και κατά την επαναφορά με πρόσωπο προς τον στύλο, καθώς με το ένα χέρι κρατούσε τη βάση (σωλήνα) του φωτιστικού και με το άλλο χέρι επιχειρούσε να περιστραφεί επί της κλίμακας, έτσι ώστε να επανέλθει με πρόσωπο προς τον στύλο, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει επί του οδοστρώματος από ύψος πέντε (5) μέτρων περίπου, να τραυματιστεί σοβαρά και δη να υποστεί βαριές κακώσεις κεφαλής και θώρακα, συνεπεία των οποίων και μόνο επήλθε ο θάνατος του την 5/7/2013. Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην Καλαμπάκα στις 1/7/2013 από έλλειψη της ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις, μπορούσαν και ήταν υπόχρεοι , λόγω του επαγγέλματος τους ή της ιδιότητάς τους να καταβάλουν, δεν προέβλεψαν αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσαν οι παραλείψεις τους, και προξένησαν τον θάνατο άλλου ατόμου, αν και είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσουν την επέλευση του αποτελέσματος.

Μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας , στο ειδώλιο κάθησαν , και άλλοι πέντε Καλαμπακιώτες , οι οποίοι κατείχαν θέσεις ευθύνης στον Δήμο Καλαμπάκας.

Πηγή:trikaladay.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •