Τι κρύβεται πίσω από την απέλαση 60 Ρώσσων διπλωματών;
Στόχος αυτής της κίνησης είναι η πλήρη κυριαρχία της ευρω-ατλαντικής εγκατάστασης στον τομέα πληροφοριών εκμεταλλευόμενη την εικόνα του ξένου εχθρού για να δικαιολογήσει τον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας.
Στις 26 Μαρτίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπ διέταξε την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν αυτή τη δράση σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον κόσμο ανταποκρινόμενοι στη χρήση από την Ρωσία χημικού όπλου στρατιωτικού βαθμού στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, το τελευταίο στο τρέχον πρότυπο αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο , Δήλωσε ο Γραμματέας του Λευκού Οίκου σε δήλωση.
Την ίδια στιγμή, 15 κράτη μέλη της ΕΕ, ο Καναδάς και η Ουκρανία ανακοίνωσαν επίσης την απέλαση Ρώσων διπλωματών: Πολωνίας [4 διπλωμάτες], Λιθουανίας [3 διπλωμάτες], Λετονίας [1 διπλωμάτης], Εσθονίας [1 διπλωμάτης] , Γαλλία [4 διπλωμάτες], Δανία [2 διπλωμάτες], Ουκρανία [13 διπλωμάτες], Τσεχία [3 διπλωμάτες], Κάτω Χώρες [2 διπλωμάτες], Γαλλία [4 διπλωμάτες] ], Ρουμανία [1 διπλωμάτης], Φινλανδία [1 διπλωμάτης], Κροατία [1 διπλωμάτης] και Σουηδία [1 διπλωμάτης].
«Δεκατέσσερα από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να εκδιώξουν διπλωμάτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως μέτρο αλληλεγγύης προς το Λονδίνο για την υπόθεση Skripal … Δεν μπορούν να αποκλειστούν τα επόμενα χρόνια πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω κυρώσεων εντός του κοινού πλαισίου της ΕΕ εβδομάδες «, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σχολιάζοντας την απόφαση των κρατών της ΕΕ.
Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών δικαιολογείται δημοσίως από τη λεγόμενη υπόθεση Skripal.
Ο πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σπρίπαλ και η κόρη του Γιούλια φέρεται να δηλητηριώθηκαν από στρατιωτικό νευρικός παράγοντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Ρωσία ότι είναι πίσω από το περιστατικό αυτό, αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο για να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Παρ ‘όλα αυτά, οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Μόσχα.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας εξήγησε την απόφαση σύμφωνα με την οποία «τα γεγονότα και τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση». Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μετά από μια τέτοια πρόταση εξήγησε μια «πρόταση», χωρίς έρευνα, συλλήψεις ή προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων.
Το ουκρανικό καθεστώς χρησιμοποίησε την υπόθεση Skripal για περαιτέρω μείωση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.
«Σε απάντηση στην κυνική χημική επίθεση στο Salisbury της Ουκρανίας, σε πνεύμα αλληλεγγύης με τους βρετανούς εταίρους μας και τους υπερατλαντικούς συμμάχους και σε συντονισμό με τις χώρες της ΕΕ, αποφάσισε να απελάσει 13 Ρώσους διπλωμάτες. Οι διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία έχουν παγώσει de facto, όπως γνωρίζετε «, γράφει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο στο Facebook.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι 12 από τους 60 διπλωμάτες που απελαύθηκαν από τις ΗΠΑ αποτελούν μέρος της ρωσικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη. Η κίνηση αυτή είναι αντίθετη προς τους βασικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου.
EυρωΑτλαντικό δόγμα φόβου για τον έλεγχο της κοινωνίας
Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες και μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πολλά παράξενα γεγονότα γύρω από την υπόθεση Skripal και αμφισβητούν την υποτιθέμενη συμμετοχή της Ρωσίας σ ‘αυτήν. Κάποιοι από αυτούς προχωρούν περισσότερο στην προσοχή σε πιθανή βρετανική έκσταση πίσω από τη δηλητηρίαση και περιγράφοντας το περιστατικό ως προ-προγραμματισμένη πρόκληση.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποδεικνύουν ότι τα παρατηρούμενα γεγονότα ήταν μια προγραμματισμένη κίνηση από το ευρωατλαντικό ίδρυμα. Αποσκοπεί στην απομόνωση της Ρωσίας και στην υπονόμευση του συστήματος των διεθνών σχέσεων που καθιερώθηκε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα.
Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα της απέλασης των διπλωματών, μπορεί να παρατηρηθεί ότι οι εθνικές ελίτ των κρατών μελών της ΕΕ δεν είναι ευχαριστημένες από την τρέχουσα κατάσταση. Ωστόσο, αναγκάζονται να υπακούσουν στο ευρωατλαντικό ίδρυμα, το οποίο εκπροσωπείται κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Από την άλλη πλευρά, ο παγκόσμιος στόχος αυτής της κίνησης είναι να αυξηθεί η πίεση στη δυτική κοινωνία και να διαμορφωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δυτικών κρατών προκειμένου να ενισχυθεί η «νέα» παγκόσμια τάξη. Αυτό θα περιλαμβάνει την πλήρη κυριαρχία της ευρω-ατλαντικής εγκατάστασης στον τομέα πληροφοριών και θα εκμεταλλευτεί την εικόνα του ξένου εχθρού για να δικαιολογήσει τον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας. Με άλλα λόγια, το ευρωατλαντικό ίδρυμα θα προσπαθήσει να επεκτείνει ένα μοντέλο της κοινωνίας του φόβου που δοκιμάστηκε στην Ουκρανία τα τελευταία 4 χρόνια σε ολόκληρο τον ευρωατλαντικό κόσμο.
Η υπόθεση Skirpal είναι ένα από τα βήματα προς την κατεύθυνση αυτού του παγκόσμιου στόχου. Το SF πρόβλεψε μια πιθανή κλιμάκωση που προκλήθηκε από τέτοια γεγονότα μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία στο ντοκιμαντέρ του που κυκλοφόρησε στις 17 Μαρτίου. [Ο μακρύς δρόμος της Ρωσίας προς την αναζωπύρωση] Στο μέλλον θα είναι πιθανό να παρατηρηθούν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή από το ευρώ -Ατλαντική εγκατάσταση.
Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Κύπρος δεν ανακοίνωσαν απελάσεις, όπως και όλες οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες εκτός από την Κροατία.
Ορισμένες χώρες, ιδίως η Αυστρία και η Βουλγαρία, γνωστοποίησαν τη διαφωνία τους με τις απελάσεις.
Η Τουρκία – παρά τα πάντα μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ – έχει επίσης καταστήσει σαφή τη διαφωνία της.
Πηγή:istosmews.gr