Η Ελλάδα σηκώνει το δημοκρατικό ανάστημα των Ευρωπαίων, απέναντι στην ψυχροπολεμική υστερία έναντι της Ρωσίας

Στη στάση της Ελλάδας, που αρνείται να συμφων’ησει με τα απίστευτα μέτρα για το δήθεν σκάνδαλο Skripal,  απέναντι στη Ρωσία και στις αντιδράσεις κατά της Μόσχας για την υπόθεση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ εστιάζουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Η Γερμανικη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung επισημαίνει τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη στάση που πρέπει να τηρηθεί έναντι της Ρωσίας ως αντίδραση στην υπόθεση Σκριπάλ. Η εφημερίδα εξηγεί ότι «ο λογαριασμός είναι σχετικά απλός. Όποιος απελάσει Ρώσους διπλωμάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα απελαθούν τουλάχιστον ισάριθμοι δικοί του διπλωμάτες από τη Ρωσία». Η εφημερίδα αναφέρεται στο παράδειγμα του Λουξεμβούργου, που διατηρεί μόλις τρεις διπλωμάτες στη Ρωσία, και σημειώνει ότι «η Αυστρία και η Ελλάδα παρακολουθούν με δυσαρέσκεια την πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία».

Το δημοσίευμα παραπέμπει σε δηλώσεις του Αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επικαλέστηκε την «παραδοσιακά καλή επικοινωνία» της χώρας με τη Μόσχα και υπενθυμίζει: «Κατά τις διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών (σ.σ. της Ε.Ε.) στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας για την υπόθεση Σκριπάλ ήταν πέραν της Αυστρίας ιδιαίτερα η Ελλάδα αυτή που είχε προειδοποιήσει να μην υιοθετήσουν τη βρετανική απόδοση ευθυνών χωρίς αποδείξεις. Και τώρα η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Μάλτα, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία απελάσεων».

Συμπέρασμα

Η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και άλλων φιλειρηνικών χωρών όπως της Αυστρίας, η οποία να σημειώσουμε ότι εχει και οικονομικά συμφέροντα συνδεδεμένα με τη Ρωσία (Τραπεζες) δημιουργεί δυνατότητες εμβολισμού της ψυχροπολεμικής πολιτικής που προωθούν άλλες χωρες της ΕΕ, μαζι με τις ΗΠΑ, και οι οποίες αποσκοπούν στην αναβίωση μιάς άλλης εποχής, βασισμένες σε ένα δήθεν ‘σκάνδαλο’ , όπως εστησαν άλλα σκάνδαλα περι ‘χημικών όπλων’ κλπ. για να επιτεθούν στο Ιρακ.

 

πηγη: Deutsche Welle και Ναυτεμπορική