Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018

Σύμφωνα με έγγραφο της Πολεοδομίας Αθηνών, αίρεται η αχρησία που επιβλήθηκε στο 4ο Δημοτικό/Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, μετά τις 7 το πρωί, «διότι εξασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια» σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αυτοψία που διενήργησαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας στο 4ο Δημοτικό σχολείο, διαπιστώθηκε ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφάλειας ,τα οποία υπογράφει ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, τα οποία επαρκούν για την αποφυγή ατυχήματος και εξασφαλίζουν την προστασία μαθητών και πεζών.

Με βάση το έγγραφο της Πολεοδομίας το 4ο Δημοτικό /Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 26/3/2018.

One thought on “Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018

  • Για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών με βάση τα αληθινά γεγονότα, μάθετε, πως η πολεοδομία στην οποία αναφέρεται το κείμενο, σφράγισε με έγγραφο της το 4ο Δημοτικό Βύρωνα, το έθεσε σε αχρησία και έκδωσε έκθεση επικινδύνου κτιρίου. Μετά από νέα αυτοψία της, η πολεοδομία, κάνει άρση της αχρησίας αλλά όχι του επικινδύνου και ζητάει από την δημοτική αρχή, να παραγγείλει έκθεση στατικής μελέτης για να άρει το επικίνδυνο. Άρα η πολεοδομία δεν λέει ότι το κτήριο είναι ασφαλές, αλλά ότι ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τα οποία είναι αυτή αρμόδια. Το σχολείο το θέτει σε λειτουργία η υπογραφή του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, δηλαδή του ίδιου υπαλλήλου που κάθε χρόνο με την δική του υπογραφή και μετά από έλεγχο τίθεται σε λειτουργία μια σχολική μονάδα.Του ίδιου υπαλλήλου που το 2007 με έκθεση του είχε βγάλει το συγκεκριμένο κτίριο ακατάλληλο με στατική ανεπάρκεια και μη ασφαλές. Του ίδιου που σε ένα Δημοτικό συμβούλιο με ένταση, ενώ στην αρχή ήταν εκεί, μόλις άκουσε το όνομά του, εξαφανίστηκε ώς διά μαγείας για να μην δώσει εξηγήσεις για το πώς γίνεται 11 χρόνια μετά, ένα κτίριο που ο ίδιος το έβγαζε στατικά μη ασφαλές, τώρα να είναι. Ερώτηση: ό κύριος αυτός έκανε στην αρχή της χρονιάς τον απαραίτητο έλεγχο; υπέγραψε; αν ναι, πως η πολεοδομία σφράγισε ένα κτήριο που ο ίδιος βάζει την υπογραφή του να μπουν μέσα 250 παιδιά; Χωρίς λοιπόν μελέτη στατικότητας και με μόνη εγγύηση την εικασία του αντιδημάρχου πως το κτίριο είναι ασφαλές γιατί δεν έπεσε με τους δύο μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν γίνει στην Αττική τις τελευταίες δεκαετίες ( το ακούσαμε κι αυτο) βάζου τα παιδιά μας μέσα.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

Comments are closed.