Πρωθυπουργός: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους

Τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, οδηγούν πλέον σε ταχεία και δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αποφασιστικότητα  «δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Τι σκοπεύει να να κάνει η κυβέρνηση άμεσα

Η στάση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα.  Τη διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επ΄ αόριστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα μετά τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα και τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τη Λίγκα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit , είπε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».  «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA. Δεν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ΄ όλους». Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε  πως «η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά. Μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνέψει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος». Μάλιστα υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει με αυτό τον τρόπο και το πολιτικό κόστος. «Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί» πρόσθεσε. Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ακόμη ότι οι ποινές θα έιναι αυστηρές για όλους και θα πρέπει -όπως είπε- να υπάρξει και ένα πλαίσιο που θα είναι ακόμα αυστηρότερες.

 Συμπέρασμα
Η κυβέρνηση έκανε το σωστό, και μάλιστα με ταχύτητα. Η εξυγιανση του ποδοσφαίρου, στο βαθμό που αυτο ειναι εφικτο με τον θεσμο του επαγγελματικού ποδοσφαιρου, που ως γνωστο δημιουργει παγκοσμίως παρόμοια προβλήματα, είναι μια κίνηση ευπρόσδεκτη, προς τη σωστή κατεύθυνση.
πηγη in.gr